Najave Srbija

Sećanje na Margitu Magi Stefanović

Program ‘‘Sećanje na Margitu Magi Stefanović’’ biće održan u utorak 12. aprila u Velikoj Sali Doma kulture ‘‘Studentski grad’’ na Novom Beogradu.
Tom prilikom, biće održan razgovor i knjizi Lidije Nikolić ‘‘Osećanja, o, sećanja’’, u kome će učestvovati Mihajlo Pantić, Ivana Medić, kao i autorka ove knjige. Nakon razgovora, u 21 sat nastupiće i EKV tribute bend IQV sa gostima.

Margita Magi Stefanovic (3)
Urbana legenda kaže da je prvi beogradski grafit napisao Nebojša Krstić na njenoj kući na Slaviji – MARGITA JE DEČAK.
Margita Stefanović je srednju muzičku školu završila u klasi sa Ivom Pogorelićem, uz kojeg je bila najtalentovanija u klasi i odbila ponudu za moskovski konzervatorijum. Studirala je arhitekturu i kao studentkinja osvojila treću nagradu na međunarodnom konkursu u Japanu.
Koncert benda Milana Mladenovića ‘‘Katarina II’’ u bioskopu ‘‘Topčiderska zvezda’’ je ono što je bilo prekretnica u Margitinoj muzičkoj orijentaciji.  Nakon tromesečnog puta po Južnoj Americi postaje i članica Milanovog benda, koji 1985. menja ime u ‘‘Ekatarina Velika’’ i nastupa sve do 1994. godine.
Njeno poslednje delo je muzika za predstavu ‘‘Kaput mrtvog čoveka’’ 2002. u Ateljeu 212.
Poslednje godine svog života Margita je provela u beogradskom Centru za smeštaj beskućnika.

Margita Magi Stefanovic (4)

IQV-EKV tribute band je bend koji je nastao 2000. godine sa željom da koncertima oživi sećanje na jedan od najlegendarnijih bendova sa prostora bivše Jugoslavije. Cilj benda je da mlađim generacijama približi bar delić onoga što se moglo čuti na živim nastupima Ekatarine Velike, ali i da podseti stare generacije šta je bilo vredno na muzičkoj sceni. Bend sarađuje sa mnogim poznatim muzičarima koji su bili u kontaktu sa EKV-om.

IQV (7)
Ulaz je slobodan.

About the author

Adria Daily Magazin

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.