Najave Bosna i Hercegovina Crna Gora Hrvatska Severna Makedonija Slovenija Srbija

Scenaristi, pažnja – 12 najtalentovanijih dobija stipendiju, najbolji dobijaju posao!

CLF_LogoKompanija ContentLab&Factory odlučila je da od jeseni odškrine vrata talentovanim scenaristima i pokrene regionalni mentorski program edukacije TV-scenarista. Takmičenje kojim kandidati mogu osigurati svoje mesto u programu počinje danas i otvoreno je za sve koji žele pokazati svoju umešnost u pisanju televizijskih sadržaja. Od ukupno prijavljenih, 12 najuspešnijih kandidata učiće od etabliranih međunarodnih scenarista i učestvovati u kreiranju novih klasika televizijskog programa.  

Neke od najuzbudljivijih priča u poslednje vreme ispričane su na malim ekranima. Od sveprisutnih sapunica, preko humorističkih pa sve do dramskih serija, televizija je postala pozornica na kojoj scenaristi pokazuju i dokazuju svoj umetnički talenat iz sezone u sezonu.

Iz tog razloga, kompanija ContentLab & Factory pokrenula je takmičenje u okviru kog će najtalentovanijim scenaristima podeliti 12 stipendija i omogućiti sticanje novih znanja i veština u ovoj oblasti. Najbolji će dobiti priliku da se zaposle kao scenaristi na razvoju igranog TV programa za najveće televizijske kuće u regionu.

Capture

Takmičenje je otvoreno za sve koji žele da se oprobaju u ovoj formi umetničkog izražaja, a kandidati iz Srbije i ostalih zemalja regiona mogu učestvovati tako što će danas, 31. avgusta 2015. godine preuzeti zadatak koji će biti objavljen na stranici www.contentlabfactory.com.  

Zadatak ima vremensko ograničenje od 24 sata od trenutka preuzimanja do predaje. ZAŠTO? Kandidati će u tom roku imati priliku da iskažu dve najvažnije karakteristike dobrog scenariste: kreativnost i brzinu.

Iz pristiglih prijava biće odabrani kandidati za uži krug i oni će biti pozvani na individualne razgovore. Nakon toga, biće odabrano 12 polaznika koji će od oktobra 2015. učestvovati u našem Mentorskom programu, na kom će, uz edukaciju, učestvovati i u kreiranju i pisanju novih igranih TV-serija.

Mentorski program temelji se na iskustvima i uspesima mentora, koji su radili na uspešnim domaćim i međunarodnim projektima. Gostujući mentor biće američki scenarista John Vorhaus, koji je kao glavni scenarista učestvovao u razvoju popularne serije Married with Chidren (Bračne vode).

Slični program pokrenut je u Mađarskoj u februaru ove godine na koji se prijavilo 700 kandidata, a izabrani scenaristi već razvijaju dve serije, „The Invisible Scar“ (krimi dramu u stilu Sherlocka Holmesa, koja je  smeštena u Austro-Ugarsku monarhiju) i dramedy „Wannabes“, smeštenu u svet reality-show zvezda, čiji je jedan od tvoraca i mentor John Vorhaus.

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.