Događaji Najave Hrvatska

Saznali smo sve o prvom hrvatskom podcastu za bolju poslovnu budućnost mladih

Čuje li se glas mladih na domaćem tržištu rada? Prvi hrvatski poslovni podcast o mladima i za mlade koji je počeo na medijskoj platformi Poslovni FM, donosi odgovor na to, ali otvara i mnoga druga pitanja vezana uz bolju zapošljivost mladih.

Emisija TeenBiz 3u1 razgovori, uz podršku NESCAFÉ 3in1, objavljivat će se svakog prvog petka u mjesecu, točno u podne. Ideja je otvoriti poslovni dijalog s mladima, razgovarati o novim potrebama na tržištu rada, kao i njihovim očekivanjima od budućih poslodavaca. Prve emisije donose teme s fokusom na razvoj novih znanja, digitalnih i zelenih vještina, poslova danas i u budućnosti, predstavljanje zanimljivih projekata i edukacija, kao i inspirativne razgovore za poticanje poduzetničkih ambicija mladih.

„Sadržaj emisija usko je vezan uz mlade i njihova promišljanja o poslu i radu. Od pitanja vezanih uz odabir posla i razvoja karijere, do predstavljanja kvalitetnih inicijativa, a sve to na mediju koji je doslovno ,,na dlanu“ i u svako doba dostupan mladima. Želimo potaknuti dijalog i na medijsku agendu staviti teme koje moraju dobiti više prostora i pažnje“, kazao je Darko Buković, osnivač i glavni urednik, prvog poslovnog internet i podcast radija u Hrvatskoj PoslovniFM.

Voditeljica je Marina Jurić, profesionalka u IT sektoru, a njezini sugovornici u emisiji TeenBiz 3u1 bit će poduzetnici mlađi od 30 godina i njihova (ne)svakidašnja zanimanja. Prvi sugovornici su tattoo majstorica Dea Poljaković i YouTuber David Skrbin koji na svom kanalu ima više od 1,7 milijuna pretplatnika i preko 400 milijuna pregleda videa. O izazovima, prednostima netradicionalnih zanimanja i tome jesu li razmišljali da će svoje strasti pretvoriti u posao te kako je biti poduzetnik na samom početku poslovnog puta, ispričali su za poslovni FM u petak, 7. svibnja.

 „Živimo u izazovnim vremenima za društvo, a posebno izazovnim za mlade. Nezaposlenost raste, stoga je potreba za podrškom mladim ljudima veća no ikad prije. Nestlé je aktivan član zajednice i nudi razne programe prakse i pripravništva te omogućava mladima da steknu znanja i vještine potrebne na tržištu rada, i ono najvažnije – kada završe s obrazovanjem, dajemo im priliku. Prepoznali smo Poslovni FM kao partnera s kojim možemo učiniti korak više prema tom zajedničkom cilju“, izjavila je Jovana Uzelac, direktorica ljudskih potencijala za JI tržište kompanije Nestlé.

Podrška kompanije Nestlé sa svojim prepoznatljivim brendom koji mladi vole, NESCAFÉ 3in1, samo je dio  planova za njihovu bolju poslovnu budućnost. Krajem prošle godine, Nestlé se s 300 partnerskih kompanija u Savezu za mlade obvezao zajedno stvoriti 300.000. novih poslovnih mogućnosti diljem Europe, Bliskog Istoka i Sjeverne Afrike do 2025.

Više od 2.000 mladih iz Hrvatske je u zadnjih pet godina sudjelovalo u raznim Nestlé programima pripreme za posao, a njih 100 je bilo uključeno direktno kroz programe prakse.  Kompanija nastavlja s ambicioznim planovima dalje, a već je i u planu druga sezona regionalne virtualne edukacije Summer’s Cool u trajanju od tri tjedna.

Dodatno, Nestlé pokreće regionalnu anketu o stavovima i navikama mladih kada je riječ o poslu, kako se snalaze s edukacijom na daljinu, faktorima koji najviše utječu na odabir potencijalnog poslodavca te svemu onome što im je važno u pogledu budućeg posla. Prikupljeni odgovori dat će korisne smjernice stručnoj i široj javnosti, kako bi osigurale potrebnu podršku mladima na njihovim poslovnim počecima.

Ako ste mlađi od 30 godina, dajte svoj doprinos:  http://bit.ly/Ispuni_anketu

Više informacija pronađite na nestle.hr.

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.