@RNIDS Najava skupa: Mobilno a bezbedno.

0

I ove godine se Fondacija „Registar nacionalnog internet domena Srbije“ (RNIDS), po treći put, pridružuje „Evropskom mesecu sajber bezbednosti“ i  15. oktobra, od 11.00 do 14.30, organizuje panel diskusiju pod nazivom „Mobilno a bezbedno u Srbiji“, u Galeriji „ArtGet“ Kulturnog centra Beograda (Knez Mihailova 6/I).

„European Cyber Security Month“ (ECSM) tokom oktobra sprovodi Agencija EU za bezbednost mreža i podataka (ENISA), sa ciljem da promoviše sajber bezbednost među građanima kako bi promenili svoj stav prema sajber pretnjama i da im pruži najnovije informacije kroz edukaciju i razmenu dobre prakse.

mobilno

Panel će imati dva tematski odvojena bloka. U prvom bloku, na temu „Bezbednost mobilnih mreža i aplikacija“, učesnici u diskusiji će biti Zoran Milovanović, direktor Sektora za zaštitu od prevara Telekoma Srbija, Janez Križan, Safety, Security and Compliance Manager u VIP mobile & Si.mobil, Dragan Pleskonjić, Senior Director Application Information Security u „International Game Technology“ i Vladan Joler, direktor „Share“ fondacije. Kao uvod u diskusiju, Vladan Joler će govoriti o Atlasu privatnosti mobilnih aplikacija, a Dragan Pleskonjić na temu „Bezbednost softvera i Security Development Lifecycle pristup“.

Tema drugog bloka je „Novi projekti i inicijative u oblasti sajber bezbednosti“. O novom Zakonu o informacionoj bezbednosti i planovima za njegovu primenu govoriće Sava Savić, pomoćnik ministra u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija. Višeaktersku platformu za sajber bezbednost u Srbiji predstaviće Vladimir Radunović, rukovodilac programa sajber bezbednosti i eDiplomatije u Diplo fondaciji. O pokretanju CERT-a za područje nacionalnih internet domena govoriće Dušan Stojičević, predsednik Upravnog odbora RNIDS-a. Na temu „Gde su i šta rade podaci u javnom sektoru?“ govoriće Đorđe Krivokapić, programski direktor „Share“ fondacije i asistent na Fakultetu organizacionih nauka, a o projektu sajber bezbednosti „Stop. Think. Connect.“ Saša Milašinović, član Upravnog odbora Društva za informatiku Srbije.

Moderator panel diskusije „Mobilno a bezbedno u Srbiji“ biće Slobodan Marković iz RNIDS-a.

U okviru „Evropskog meseca sajber bezbednosti“ RNIDS organizuje i seriju predavanja za studente i zainteresovanu javnost, pod nazivom: „Sajber pretnje i veb bezbednost“. Ulaz je slobodan za sve zainteresovane, a predavanja se održavaju u sledećim terminima:

  • 13. oktobra na Elektrotehničkom fakultetu (Bulevar kralja Aleksandra 73, Beograd) u sali broj 62. od 17.00 do 19.00
  • 23. oktobra na Visokoj IKT školi (Zdravka Čelara 16, Beograd) od 10.00 do 12.00
  • 29. oktobra na Matematičkom fakultetu (Studentski trg 16, Beograd) u sali 718 od 18:15 do 20:15

Oglašavanje

O autoru

Avatar

Krenuo sa sportom, prešao na turizam, završio na internetima. Analogno dete u digitalnom svetu. Ne voli nepravdu. Kolumnista.

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Send this to friend