Repertoar u KIC-u „Budo Tomović“ za mart

0

Kulturno-informativni centar „Budo Tomović“ će tokom marta organizovanjem brojnih koncerata, nove pozorišne manifestacije MAKADO, filmske revije, nekoliko književnih i poetskih večeri ispratiti trendove najrazličitijih oblika savremenog stvaralaštva ali i ostvariti komunikaciju sa kulturnom prošlošću, u čemu će svi posjetioci istinski uživati.

Muzički repertoar počeće sa programom kompozitorki 20. i 21.vijeka drugi dio, koji će izvoditi renomirani crnogorski umjetnici u utorak, 8. marta na Međunarodni dan žena.

U saradnji sa Francuskim institutom u okviru Dana frankofonije biće organizovana u utorak, 29. marta, muzička priču za djecu i odrasle “Koza gospodina Segana” savremenog francuskog kompozitora Oliviera Penarda, po tekstu Alfonsa Daudeta koju će izvesti crnogorski umjetnici okupljeni u kamerni ansambl KIC-a.

Uz podršku Ambasade Kanade u subotu, 12. marta, biće priređeno Veče slem muzike i poezije u okviru koje će se podgoričkoj publici premijerno predstaviti David Difur, najbolji slem umjetnik Kvebeka 2013. i laureat svjetskog kupa u Parizu 2014. godine. Tokom marta imaćemo prilike da uživamo i u premijernom solističkom koncertu bosansko – hercegovačkog interpretatora sevdalinki Boža Vreća (petak, 11. marta), tradicionalnom koncertu grupe “Legende” (srijeda, 16. i četvrtak, 17. marta), koncertu balkanske muzike (petak, 18. marta), kao i u koncertu maestra na sitaru Ustadi Nishata Kani (četvrtak, 31. marta).

Prva KIC-ova Manifestacija kamernih dramskih ostvarenja – MAKADO biće održana od 4. do 7.marta, čiji program obuhavata:

Petak, 4. marta – “Ćelava pjevačica” (KIC “Zeta” Golubovci),

Subota, 5. marta – “Kako postati žena kojoj se sve prašta” (M.A.S. CODE Podgorica),

Nedelja, 6. marta – “Ludi od ljubavi” (Kraljevsko pozorište “Zetski dom”),

Ponedeljak, 7. marta – “Dobro jutro, laku noć” (NVO “Crveni nosići” Podgorica) i istog dana – “U Edenu na istoku” (Samostalna produkcija).

Scensko – muzički komad reditelja Kokana Mladenovića „Dogvil“ posjetioci će imati priliku da isprate u srijedu, 2. marta, dječiju predstavu pozorišta Stanković „Ko to tebi ljubav daje“ u četvrtak, 10. marta, a predstavu FaVi teatra iz Boegrada „Plastika“ u utorak, 22. marta. U saradnji sa Francuskim institutom, a u okviru Dana frankofonije biće organizovana u subotu, 26. marta manifestacija „Slobodna frankofona scena“, kao i XIII Festival školskog frankofonog pozorišta u nedelju, 27..marta. Na sceni KIC-a, u srijedu, 30. marta premijerno će biti izvedena predstava „Gradinar“, a uživaćemo i u predstavama Gradskog pozorišta.

U ponedeljak, 21. marta, na Svjetski dan poezije, Forum mladih pisaca KIC-a “Budo Tomović” predstaviće svoj prvi zbornik poezije i proze u Javnoj ustanovi “Zahumlje”. Poetsko veče “Ljudi i rijeka” posvećeno crnogorskom pjesniku Aleksandru Lesu Ivanoviću prirediće učenici Gimnazije „Slobodan Škerović“ u četvrtak, 3. marta. Promocija zbirke pjesama Nevena Milakovića “Jedina – Podgorički II” održaće se u srijedu, 9. marta, poetsko veče Dragane Mrkić u ponedeljak, 14. marta, a veče muzike i poezije prirediće i kvartet „Poeticus musicum“ koji čine uz pjesnikinju Gordanu Sarić i prof.dr Vesna Vučinić (klavir), mr Vili Ferdinandi (violina) i Miro Nikolić (glumac).

Filmski repertoar KIC-a biće u znaku revije posvećene velikanima muzičkog stvaralaštva u okviru koje će se od 13. do 15. marta prikazati filmovi: “Šopene, ljubavi moja” (1991), “Besmrtna ljubav” (1994) i “Amadeus” (1984). Projekcija animiranog filma autora Berina Tuzlića “Requiem za Pinokija” održaće se u petak, 18. marta.

Prijatelji KIC-ovih martovskih programa su: Montenegro Airlines, kompanija Čelebić, hotel Philia, Ambasada Kanade, Ambasada Indije u Beču, Indijska fondacija za kulturne odnose, Francuski institut, Turski kulturni centar i drugi.

Oglašavanje

O autoru

Avatar

Neparni element u ljudskom sistemu, fabrička ili genetska greška koja se nikako ne uklapa u svjetski poredak zabluda i laži.

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Send this to friend