Najave Bosna i Hercegovina

RENEXPO® sajam i konferencije prvi pokazatelj održive budućnosti!

Četvrti RENEXPO® BiH sajam i konferencije iz oblasti obnovljivih izvora energije, zaštite životne sredine, vode i inovacija održava se 8. i 9. novembra 2017. godine u Sarajevu, u kongresnom centru Hotela Hills. Iako postoji tek nekoliko godina, RENEXPO®  prerasta u tradiciju i obavezno mesto sastanka za stručnjake, predstavnike državnih vlasti, regionalne i evropske lidere koji se bave temama poput biomase, hidroenergije, vetroenergije, upravljanja otpadom i novim tehnologijama.

Da region Zapadnog Balkana teži usklađivanju sa evropskim i svetskim standardima iz oblasti održivog poslovanja i zaštite životne sredine svedoči i činjenica da raste interesovanje za konferencije koje su deo RENEXPO®  sajmova, naročito iz oblasti voda. Dobra vest je da je javnost prepoznala značaj usavršavanja poslovanja i da zajedničkim snagama radi na prevazilaženju prepreka i osmišljavanju novih načina finansiranja projekata i maksimalnog iskorišćenja energetskih potencijala u regionu. Bosna i Hercegovina je država sa najvećim energetskim potencijalom u regionu zahvaljujući svojim bogatim rekama i prirodnim bogatstvima. Stoga, teme kojima se bave RENEXPO® konferencije uvek su u skladu sa aktuelnim stanjem, a osim toga, sajam podstiče i umeržavanje i saradnju na rešavanju zajedničkuih problema i mogućnostima unapređenja. Okvirni ovogodišnji konferencijski program obuhvata:

  • 4. Konferencija: Energetska efikasnost
  • 4. Internacionalna konferencija: Biomasa u BiH/ Mere unapređenja iskoristivosti biomase za proizvodnju energije i u kogenerativnim postrojenjima
  • 2. Konferencija: Održivo upravljanje vodom za piće i otpadnom vodom u BiH
  • 1. Radionica: Priprema projekata infrastrukture vodosnabdevanja i odvodnje otpadnih voda
  • 1. Radionica: ESCO & Energetska efikasnost
  • 4. Internacionalna konferencija: Male hidroelektrane i hidroenergetski potencijal BiH
  • Konferencija: Upravljanje otpadom u BiH – Energija iz otpada
  • 3. Internacionalna konferencija: Vetroenergetski potencijal i postrojenja u BiH

U toku je poziv za dostavljanje radova za učešće na konferenciji, te ukoliko znate nekoga ko bi bio idealan govornik i ko želi da predstavi svoj rad pred međunarodnim stručnjacima i učestvuje u međunarodnom dijalogu u vezi sa ključnim temama budućnosti prosledite mu ovaj link. Radovi se mogu slati na adresu pavlovic@reeco.rs.

U fokusu RENEXPO® događaja uvek je i izložba u kojoj svoje tehnologije, načine poslovanja i primere najbolje prakse predstavljaju kompanije koje su svetski i evropski industrijski lideri. Ulaz na izložbu je besplatan za sve posetioce, a zainteresovanima je omogućen i stručni obilazak sajma. Osim izložbe i konferencija, program upotpunjuju i seminari, otvoreni forumi, ceremonija otvaranja sajma, dodela RENERGY®  nagrada za najveći doprinos zaštiti životne sredine, najbolje inovativno rešenje i slično.

Sajam organizuje kompanija REECO Srb iz Novog Sada, deo međunarodne REECO grupe sa sedištem u Nemačkoj, a REECO grupa poznata je po sajmovima koji se održavaju širom Evrope već dve decenije. RENEXPO®  BiH zajedno sa RENEXPO® Water&Energy sajmom koji se na proleće održava u Beogradu teži da omogući čistu, inovativnu i održivu budućnost, u skladu sa motom – Gradimo mostove i otvaramo vrata! Za više informacija posetite websajt www.renexpo-bih.com ili pratite facebook stranicu REECO Srb.

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.