Najave Srbija

Prva ENTER konferencija ovog proleća u Beogradu

ENTER je besplatna konferencija koja će se održati 25. i 26. aprila na Kolarcu, a cilj joj je da poveže i predstavi žene koje se profesionalno bave informacionim tehnologijama, kao i one koje su tek na početku svoje karijere ili donose odluku o njenom razvoju.

Program ENTER konferencije obuhvata široku lepezu oblasti u sferi IT industrije. Učesnice će izlagati o različitim temama, od physical gaming-a, mobile i web developmenta  do bioinženjeringa. Konferencija traje dva dana i održava se u prostoru dvorane Kolarac na Studentskom trgu u Beogradu, a od programa podrazumeva predavanja, radionice, razgovore, panel diskusije.

Prijave za učešće biće otvorene od druge polovine marta.

Neke od učesnica glavnog dela programa prve ENTER konferencije biće: Phoenix Perry, profesorka na Goldsmith univerzitetu u Londonu na predmetu Physical Computing and Games, Milica Đurić Jovičić, V.D. direktorka inovacionog centra ETF-a, Jelena Antić, deo tima za razvoj Google Shopping servisa, Dragana Čalija, osnivačica Saint Di firme, asistentkinja na FTN-u u Novom Sadu, Ivanka Milenković, direktorka Verisec Labs ogranka u Beogradu.

Konferenciju organizuje Spacevent uz podršku ACM-W mreže. Spacevent je tim koji se bavi osmišljavanjem i realizacijom edukativnih programa u oblasti IT-a namenjenih različitim grupama korisnika/ca. Između ostalog, aktivnosti Spacevent-a su usmerene na uključivanje žena u IT sektor, kao i na pružanje podrške njihovom razvoju.

About the author

Snežana Subotić

Zaljubljenik u PR, organizaciju događaja, TED/TEDx konferencije, psihologiju, kulturu, novinarstvo... Realni optimista sa stavom.

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.