Najave Bosna i Hercegovina Crna Gora Hrvatska Severna Makedonija Slovenija Srbija

Preporuke za januar 2016 TV1000

Početak godine proslavićemo uz dobitnika nagrade filmske Akademije, filmom “Kapoti”, biografskom dramom o američkom piscu Trumanu Kapoteu čije su priče i predstave postale literarni klasici. Takođe, Entoni Hopkins i Nikol Kidmen će vaše glave držati priljubljenim uz televizor u trileru „Ljudska mrlja“. A za one koji žele da ostanu kod kuće tokom hladnih noći, pripremili smo nekoliko ljubavnih priča kao što su „Njujork, volim te“ i „Pametni ljudi“.

Kapoti

Premijera: Ponedeljak, 4.januar, 20:30h

Dobitnik nagrade Akademije za najboljeg glumca, 2005

Pisac i novinar časopisa Njujorker Truman Kapoti 1959. godine iz novina saznaje za brutalno ubistvo četvoročlane porodice Klater u jednom gradiću u Kanzasu. Zaintrigiran tim slučajem, zajedno sa saradnicom odlazi na lice mesta kako bi pokušao da napiše članak. Posle hapšenja dvojice ubica, Kapoti odlučuje da o čitavom događaju napiše svoje do tada najambicioznije delo – „Hladnokrvno ubistvo“. Film snimljen po istinitoj priči.

U glavnim ulogama: Filip Simur Hofman, Ketrin Kiner, Kris Kuper

Kapoti TV1000

Njujork, volim te

Premijera: Ponedeljak, 11.januar, 20:30h

Amerika, romantična komedija, 2009

Ovo je neknovencionalni omnibus film usko povezan sa „Paris, je t’aime“. Pošto je scenario i režiju odradila grupa prvoklasnih režisera, ovaj film ima deset različitih naratora koji pripovedaju o svakodnevnim situacijama i međuljudskim odnosima u Njujorku tokom jednog dana.

U glavnim ulogama: Natali Portman, Bredli Kuper, Orlando Blum, Kristina Riči

Njujork, volim te TV100

Pametni ljudi

Premijera: Ponedeljak, 18.januar, 20:30h

Amerika, komedija, 2008

Otkada mu je žena preminula, Lorens Vederhold, profesor u godinama je postao previše ogorčen i sebičan. Otuđio se od sina a svoju ćerku pretvorio u poslovnu ženu bez prijatelja. Tačno u trenutku kada je Lorens mislio da je sve potaman, u njegov život upada, lomeći sve pred sobom, njegova bivša studentkinja i njegov usvojeni brat, lupajući mu na vrata u potrazi za mestom gde bi mogli da odsednu. Iako se Lorens oduvek oslanjao na svoju inteligenciju da ga izvuče iz sitnih neprilika, ovde će mu biti potrebno mnogo više od intelekta da prevaziđe ovaj nelagodni, iznenadni i haotični deo života.

U glavnim ulogama: Denis Kvejd, Sara Džesika Parker, Elen Pejdž

kinopoisk.ru
kinopoisk.ru


Ljudska mrlja

Premijera: Ponedeljak, 25. januar, 20:30h

Život Kolmena Silka (Entoni Hopkins), cenjenog profesora sa koledža u Novoj Engleskoj počinje da se urušava nakon što njegov komentar o jednom afričko-američkom studentu biva protumačen kao rasistički. Kako se skandal širi, Nejtan Zakermen, pisac koji istražuje njegovu biografiju, počinje da kopa dublje i dublje u Silkov život. Na kraju, stvari postaju još gore kada otkrije aferu sa mladom udatom spremačicom po imenu Faunija Farli (Nikol Kidmen). Međutim uprkos čitavoj kontroverzi, Silk mora da se pomuči da sakrije svoju najveću tajnu, tajnu koju je čuvao čitavog svog života da ne izađe na videlo. Zasnovano na istoimenoj noveli Filipa Rota.

U glavnim ulogama: Entoni Hopkins, Nikol Kidmen, Ed Haris

0007
0007

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.