Najave Bosna i Hercegovina Crna Gora Hrvatska Severna Makedonija Slovenija Srbija

Premijere u novembru na kanalu Viasat Explore

Naš novembarski raspored je sjajan! Imaćete drugu šansu da otkrijete kako su stvari originalno napravljene za rat i istraživanje i kako su našle svoj put ka svakodnevnoj upotrebi, u drugoj sezoni serije „Sjajni pronalasci“. Takođe imate šansu da zavirite u svet ekstremnih sportova i građevinarstva u adrenalinskoj seriji „Ekstremna nauka“. Toplo vam preporučujemo i da pogledate seriju „Favoriti“ grupu individualaca koji kreću u planine u pokušaju da pronađu svoju sreću u dragocenom kamenju i kristalima.

Sjajni pronalasci (2. sezona)

Ponedeljkom, od 16. novembra – 4. januara u 21:00h

Dobrodošli još jednom na istraživačko putovanje – gde ćete otkriti da su predmeti koje danas uzimamo zdravo za gotovo, originalno napravljeni na veoma čudne načine. Iz želje velikih sila da dominiraju nad drugima, pobede u ratu i istraže zvezde, došlo se do proizvoda koji su zauvek promenili naše živote. Videćete kako i zašto su ti predmeti izmišljeni i na koji način su se njihova proizvodnja i korišćenje promenili, čak preko granica prepoznatljivog.

VE Sjajni pronalasci

Ekstremna nauka

Subotom, od 7. novembra u 19:30

Najluđe ideje oživljavaju kada se inženjeri i sportisti udruže i krenu da stvaraju terene za ekstremne sportove koji prosto oduzimaju dah. Ova serija prepuna najnovijih dostignuća vas vodi kroz svet istražujući naučnu stranu projektovanja i konstruisanja terena za održavanje takmičenja u ekstremnim sportovima. Od table za crtanje, pa sve do samog takmičenja, serija nudi informativni i zabavni pregled sveta pionira – elitnih predstavnika svojih struka. Bilo da je u pitanju reciklaža dobro poznatih terena ili integracija ogromnih modula u već postojeći prirodni teren, mozak iza mega-građevina za ekstremne sportove stvara terene koji potpiruju i pale maštu. Pomoću najnovijih sistema grafičkih prikaza i višestrukih kamera na licu mesta, uhvatili smo svaki urlik mase, tehničko savršenstvo krivina i adrenalina sportista iz svakog mogućeg ugla.

Pete McLeod of Canada performs during the race for the first stage of the Red Bull Air Race World Championship in Abu Dhabi, United Arab Emirates on March 1, 2014. // Predrag Vuckovic/Red Bull Content Pool // P-20140301-00192 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //
Pete McLeod of Canada performs during the race for the first stage of the Red Bull Air Race World Championship in Abu Dhabi, United Arab Emirates on March 1, 2014. // Predrag Vuckovic/Red Bull Content Pool // P-20140301-00192 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information.

Favoriti

Ponedeljkom u 21:45 h

Na 4.300 metara nadmorske visine ima 50% manje kiseonika, dva puta više udara groma, vetrovi su jačine uragana – i bogatstva koja samo čekaju da budu otkrivena. Planina Antero u Koloradu je mesto na kome se nalaze najveća i najbogatija nalazišta dragog kamenja u severnoj Americi. Pođite sa ovim modernim tragačima za zlatom, opremljenim pajserom i deset prstiju, i pogledajte njihovu borbu sa majkom prirodom, odronima i uljezima, na pohodu ka ostvarenju svog sna – da postanu bogati.

About the author

Adria Daily Magazin

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.