Foto&Video Najave Hrvatska

Potraga za ljepotom koja dolazi iznutra pred objektivom Johna Pavlisha

Iako se snaga duha i osobnost često poimaju kao jedino istinsko shvaćanje ljepote, u današnjem užurbanom tempu života i dalje se više cijeni besprijekoran vanjski izgled, a male nesavršenosti koje svakoga od nas čine posebnima korigiraju se make up-om.

Kako bi preispitao ove stavove i podsjetio na istinsku vrijednost ljepote koja dolazi iznutra, poznati zagrebački fotograf John Pavlish pripremio je izložbu fotografija pomalo intrigantnog naslova „Beauty Within“.

Izložba, koja će se održavati u periodu od 13. do 20. veljače u Galeriji Kranjčar, donosi deset crno-bijelih portreta velikog formata deset predstavnica javnog života, koje autoru izložbe prezentiraju trenutak u vremenu u kojem u svom prirodnom i opuštenom izdanju otkrivaju „pravu sebe“. Iako javnosti vrlo dobro poznate s malih ekrana i svjetala pozornice, Jelena Rozga, Jelena Veljača, Tihana Harapin Zalepugin, Anamarija Brkić, Iva Radić, Judita Franković, Ljupka Gojić, Sara Renar, Ana Radišić i Antonija Matković pred objektiv Johna Pavlisha izašle su bez šminke i stilizirane kose, kako bi autor mogao što bolje zabilježiti njihovu unutarnju ljepotu i ispričati dublju i intimniju priču o svakoj od njih.

„Izreka kako ljepota dolazi iznutra često se izgovara, no rijetko se propituje njeno pravo značenje. Ovom izložbom želio sam izazvati svaku od tih deset žena da stane pred mene sa svim svojim nesavršenostima i otkrije tko je ona doista. Izbjegavanjem bilo kakve dodatne obrade fotografija želio sam sačuvati svu bit osobnosti, a crno-bijelom tehnikom želio sam ukazati na dublju istinu oko nas. Ako se isključi moment boje, neke druge, na prvi pogled skrivene stvari izlaze na vidjelo. Čvrsto sam uvjeren da istinska ljepota dolazi iznutra, proizlazi iz prihvaćanja sebe, iz svijesti o tome tko smo doista. To je pitanje poimanja vlastitoga identiteta“, navodi autor.

Ivan Pavliš rođen je 1985. godine u Zagrebu. Nakon završenog studija na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu kreće u potpuno drugom smjeru i 2012. godine započinje fotografsku karijeru. Od tada gotovo svakodnevno fotografira portrete, društvena događanja i modu te se u vrlo kratkom roku nameće kao jedan od vodećih domaćih fotografa. Do sada je sudjelovao na desetak grupnih međunarodnih izložbi, a izložba Beauty Within powered by Jana kolagen beauty predstavlja njegovu četvrtu samostalnu izložbu.

Izložba Johna Pavlisha Beauty Within – powered by Jana kolagen beauty može se pogledati u Galeriji Kranjčar od 13. do 20. veljače u vremenu od 11,00 do 19,00 sati. Ulaz je slobodan za sve posjetitelje.

Fotografije making of by Mislav Periša

About the author

Marina Đarmati

Zaljubljenica u ljepotu življenja, pisanje i fotografiju. Nepopravljivi perfekcionist, sanjar i borac u isto vrijeme.

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.