Najave Crna Gora

Pljevaljske novembarske svečanosti 2015

Tradicionalno svake godine, tokom novembra Pljevlja postaju središte kulturnih dešavanja u Crnoj Gori. Novembarske svečanosti organizuju se povodom Dana opštine koji je 20.novembra.

Ove godine svečanosti su otvorene predstavom Gradskog pozorišta iz Podgorice “Ah šta sve mora jedno dijete“, u srijedu, 4.11.

Član Organizacionog odbora PNS Ismet Šljuka saopštio je da će u subotu u bivšem Domu Vojske biti organizovan koncert Gradskog tamburaškog orkestra. Film Stenlija Kjubrika “Odiseja u svemiru” biće prikazan osmog novembra u Domu Vojske, a 13. novembra će u sali Gimnazije nastupiti gitaristički duo Srđan Bulatović i Darko Nikčević.

U nedelju 15. novembra biće prikazan film Klinta Istvuda “Pisma sa Ivo Džime”, a dan kasnije u Domu vojske biće izvedena predstava “Očevi su grad(ili)” Borisa Liješevića, u produkciji CNP-a.

Djeca iz vrtića Eko bajka učestvovaće na priredbi koju su posvetili gradu 17. novembra. Dva dana kasnije, u Gimnaziji “Tanasije Pejatović”, biće organizovani zavičajni susreti pisaca, a 20. novembra Kud “Volođa” u Domu Vojske održaće koncert narodnih igara i pjesama.

U nedelju 20.novembra tradicionalno ce se izvršiti polaganje vijenaca na memorijalnom centru Stražica. Istog dana održaće se svečana sjednica Skupštine Opštine Pljevlja kada će se i uručiti nagrade 20.novembar.

Književno druženje sa Blagom Žurić i Velimirom Ralevićem za učenike osnovnih škola biće organizovano 23. novembra, a dan kasnije skup na kojem će biti prikazan i film o Behaudinu Selmanoviću Selmanu, jednom od najvećih bosanskih slikara koji je rođen u Pljevljima.

Veče pljevaljski aforizama planiranirano je za 25. novembar, a Novembarske svečanosti biće završene tri dana kasnije izložbom crnogorsko-francuskih karikatura.

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.