Najave Srbija

Peto međunarodno takmičenje ASTRA Talent

Mesec oktobar predstavlja početak tradicionalnog takmičenja za telente koje organizuje kompanija SES Astra. Peto po redu međunarodno dečije takmičenje ,,ASTRA Talent“ sprovodi se u Bugarskoj, Češkoj, Hrvatskoj, Mađarskoj, Poljskoj, Rumuniji, Slovačkoj, Sloveniji i Srbiji, uz podršku organizacije „Doktori bez granica” (Doctors Without Borders).

Deca uzrasta između 8 i 15 godina imaju zadatak da kreiraju čestitke kojima će obeležiti 30-godišnjicu poslovanja kompanije SES Astra, na kojima će naslikati kako oni vide napredak satelitske tehnologije u narednih 30 godina.

Astra_Talent_2015_stat_banner_1196x330_v3

Sve čestitke treba prijaviti na veb stranici www.astratalent.eu. Takmičenje za talenate traje od 1. oktobra do 30. novembra 2015. godine.

Na kraju takmičenja, žiri, koji će činiti predstavnici iz sveta umetnosti, izabraće pet pobedničkih čestitki. Dodatna četiri pobednika će biti izabrana putem glasanja na veb stranici www.astratalent.eu. Sve pobednike očekuju vredne nagrade, uključujući tablet i multimedijalne uređaje, kao i teleskope.

„Deca su najveće bogatstvo naše planete. Podstičući dečiju kreativnost, obezbeđujemo bolju budućnost za sve nas. Rezultati prošlogodišnjeg takmičenja su nadmašili naša očekivanja i nadamo se da će i ovogodišnji učesnici biti podjednako uspešni”, izjavila je Ursula Marzec (Urszula Marzec), direktor sektora za marketing i odnose sa javnošću za region centralne i istočne Evrope u kompaniji SES Astra.

„Izuzetno cenimo podršku kompanije SES Astra, kao i učešće dece na takmičenju ASTRA talenat. To će nam pomoći da podignemo svest u javnosti i da pružimo podšku ljudima širom sveta“, izjavio je Pavel Gruber , generalni direktor organizacije „Doktori bez granica“ (Doctors Without Borders) u Českoj, humanitarne organizacije koja je izabrana za ovaj projekat.

Za dodatne informacije i pravila takmičenja, posetite veb stranicu: www.astratalent.eu

About the author

Adria Daily Magazin

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.