Najave Srbija

PDP konferencija u #NoviSad okuplja kreativce

PDP internacionalna konferencija kreativnih medija u Novom Sadu okuplja stručnjake, studente i mlade iz oblasti dizajna, fotografije, arhitekture i drugih polja kreativnog rada.

Tema sedme internacionalne PDP konferencije, LoFiHi, označava stvaralaštvo koje ne zahteva nužno veliki bužet ili tehničko savršenstvo, već vrednost koju nosi odlična ideja. Predavači će kroz svoje govore i radionice, pokazati da su inovacije moguće čak i kada su uslovi ispod prosečni ili čak neprihvatljivi i (naizgled) nemogući. Konferencija će se održavati od 3. do 6. septembra 2015. godine, u prostoru Studentskog kulturnog centra Fabrika u Novom Sadu.

11926004_10207525918574653_621051337_oPredavanja u duhu teme održaće velika imena iz oblasti dizajna i fotografij. Sa kakvim problemima se suočavaju u svom radu i na koji način ih prevazilaze govoriće njujorška dizajnerka Leta Sobierajski, poznata beogradska arhitektkinja Mia David, britanski fotograf Michael Bowring, jedan od najuticajnijih srpskih dizajnera Slavimir Stojanović i mnogi drugi priznati autori. Pored predavanja u okviru manifestacije održavaju se radionice, izložbe, panel diskusije i druge aktivnosti. Konferencija je realizovala tri konkursa iz oblasti fotografije, prostornog i grafičkog dizajna, a pobednički radovi, koje je već odabrala stručna komisija, biće izloženi za vreme konferencije.

Organizatori pozivaju sve zainteresovane da svojim prisustvom daju doprinos ovoj važnoj temi o stvaralaštvu, dizajnu i radu u uslovima ograničenih resursa. Da li limiti podstiču kreativnost i šta sve autor može da uradi ovde i sada bez obzira na ograničenja, pitanja su kojima će se PDP ove godine baviti.

Kao i do sada, poseta konferenciji se ne naplaćuje, kao ni kotizacije za radionice i učešće u konkursima. Za sve zainteresovane posetioce koji nisu iz Novog Sada, PDP konferencija nudi pakete koji uključuju smeštaj i druge pogodnosti.

Pogledajte INTRO ovogodišnje PDP konferencije

PDP konferencija

WEB: pdp.rs

FB: PDP conference

TW: @PDPconference

About the author

Avatar

Snežana Subotić

Zaljubljenik u PR, organizaciju događaja, TED/TEDx konferencije, psihologiju, kulturu, novinarstvo... Realni optimista sa stavom.

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.