Najave Srbija

Otvorene prijave za prvu ENTER konferenciju

Krajem aprila, tačnije 25. i 26. aprila, u zgradi zadužbine Ilije M. Kolarca održaće se prva ENTER konferencija, kojom će se otvoriti neka zanimljiva pitanja, pokrenuti važne teme i pružiti prilika da se publici predstave talentovane i jedinstvene žene koje svojim radom svakodnevno daju doprinos na polju IT-a kod nas, ali i u svetu.

Cilj ovog događaja je da postane mesto susreta, razmene znanja i iskustva, ali i mesto inspiracije i ohrabrenja za sve žene koje rade u IT industriji ili koje zanima ova oblast.

Ovogodišnjim programom publici će se predstaviti programerka i profesorka Goldsmith univerziteta, koja će govoriti o tome kako su sve popularnije igre koje u kombinaciji sa tehnologijom ljudsko telo čine ravnopravnim delom iskustva igranja igara. Milica Đurić Jovićić iz Inovacionog centra ETF-a će nam objasniti kako je od analize hoda na štiklama došla do prvog bežičnog senzorskog sistema za analizu hoda u Evropi, a koji se danas koristi na klinikama širom sveta. Biće reči i o novoj mobilnoj industrijskoj platformi koja bi trebalo da unapredi poslovanje različitih grana industrije, ali i kako VR, AR, AI i IoT utiču na budućnost mobile i web razvoja. Pored pomenutih tema, takođe, tokom izlaganja pojedine govornice osvrnuće se i na modernu verifikaciju softvera, tehnologiju u službi obrazovanja, robotiku, a od Google inženjerke ćemo saznati kako izgleda ceo proces apliciranja za posao u ovoj kompaniji, kao i šta je to na čemu ona trenutno radi.

Jelena Ristić će sa prisutnima podeliti kako to izgleda kada programiranjem počneš da se baviš sa 22 godine, a onda uspeš vrtoglavo da napreduješ i radiš sa različitih krajeva sveta. Čućemo i aktuelnu svetsku i evropsku prvakinju u kik boksu, Dianu Dabetić, koja će govoriti o sličnostima između ovog sporta i C# programskog jezika. Sa Marijom Boljanac, softverskom inženjerkom, razgovaramo o radu u okviru Top Eleven tima, a saznaćemo i čemu vas sve nauči rad u marketingu od menadžerke za odnose sa javnošću vrlo uspešnog estonskog startapa, kao i koja je uloga emocionalne inteligencije u poslu.

Pored ovih i drugih predavanja, u okviru programa ENTER konferencije biće održane i radionice: “VR za sve”, o kreiranju VR iskustva za smart telefone koju će voditi Phoenix Perry i radionica posvećena razvojnom ciklusu web aplikacija koju će održati zaposleni u kompaniji EXECOM. Više informacija o radionicama i načinu prijavljivanja možete pronaći OVDE.

Za one koji bi želeli aktivnije da se uključe u razgovor, moći će to da učine za vreme panela posvećenog nedostatku kadrova u IT-u, kao i tokom razgovora o ženama u tech preduzetništvu.

Ulaz na ENTER konferenciju je besplatan, ali je broj mesta ograničen, pa je neophodno registrovati se preko formulara koji je dostupan na sajtu ENTER konferencije. Svi oni koji ne stignu da se prijave na vreme, program konferencije će moći da prate putem lajv strima.

Aktuelne vesti i informacije u vezi sa ENTER-om možete pratiti na sajtu, Facebook, Twitter i Instagram stranama uz zvanični hashtag konferencije – #entercon

About the author

Snežana Subotić

Zaljubljenik u PR, organizaciju događaja, TED/TEDx konferencije, psihologiju, kulturu, novinarstvo... Realni optimista sa stavom.

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.