Najave Srbija

Otvorene prijave za 11. Open IT konferenciju

Jedanaesti Open IT događaj održaće se od 12. do 15. maja u saradnji Fakulteta organizacionih nauka i najveće međunarodne studentske organizacije AIESEC. Konferencija ima za cilj da učesnicima pruži znanje i informacije o informacionim tehnologijama, marketingu, HR-u, business development-u i web dizajnu i pomogne im da ugrabe priliku koja bi mogla biti njihov naredni veliki korak u karijeri – praksa u inostranstvu, praksa u kompaniji ili pokretanje sopstvenog biznisa.

Open IT konferencije će ove godine ugostiti 300 delegata i preko 10 vodećih kompanija u IT industriji i srodnim oblastima. Teme o kojima će biti reči tokom događanja su: liderstvo u informacionim tehnologijama, značaj tehnologija i inovacija za rešavanje društvenih problema nezaposlenosti, emigracija mladih stručnjaka u inostranstvo, apatija mladih…

TEME KONFERENCIJE

Studenti, u zavisnosti od njihovog interesovanja i fakultetskog usmerenja, mogu da se odluče za jednu od sledećih tema kojoj će prisustvovati na konferenciji:

KONCEPT KONFERENCIJE

Koncept projekta je kreiran tako da omogući praktično upoznavanje sa informacionim tehnologijama i srodnim oblastima, priliku učesnicima da vide kako u praksi mogu primeniti svoje znanje i da dobiju inspiraciju da nastave raditi na svojim idejama kao i koje se prilike nalaze u njihovom okruženju.

Business cafe je zamišljen tako da učesnici i predstavnici kompanija u opuštenoj atmosferi razgovarati o različitim temama. Za svakim stolom biće do 10 studenata, koji će sa osobom iz kompanije pričati o zadatoj temi, a nakon određenog vremena studenti menjaju svoje sagovornike i dobijaju novu temu. Na ovaj način biće omogućeno upoznavanje i interaktivno komuniciranje o aktuelnim temama današnjice.

Radionice u trajanju od 75 minuta kroz koje će predstavnici kompanija raditi u grupama od po 40 do 50 studenata. Kompanije će imati priliku da iznesu svoja iskustva, stavove i rešenja koja su se realizovala u praksi. Isto tako, cilj je da se kroz interaktivne radionice studentima omogući da svoje teorijsko znanje povežu sa primenom u praksi.

Govori koji će se održati dva puta tokom konferencije čiji je cilj da inspirišu sve učesnike projekta, daju im motivaciju i prenesu pozitivnu energiju. Predstavnici kompanija i gosti govornici će u okviru od 30 minuta preneti svoje iskustvo, ispričati inspirativnu priču i dati primer kako su pojedinci i kompanije danas došle do svog punog potencijala.

Company circles predstavlja metod komuniciranja studenata i predstavnika kompanija. U svakom krugu će se nalaziti približno 20 studenata i predstavnik kompanije, gde će za razgovor imati određeni vremenski period, nakon čega će se studenti rotirati. Kroz ovaj koncept omogućava se direktno predstavljanje poslovanja i načina funkcionisanja svake kompanije.

Zašto treba da učestvuješ na Open IT konferenciji?

1. Zato što možeš da stekneš znanja koja će te učiniti konkurentim na tržištu rada.
2. Zato što možeš upoznati direktore vodećih kompanija u Srbiji.
3. Zato što možeš steći bitne kontakte i upoznati studente koji imaju slična interesovanja kao ti.
4. Zato što možeš dobiti ideju kako da pokreneš sopstveni biznis.
5. Zato što možeš dobiti priliku da se zaposliš ili budeš na praksi u našoj ili stranoj kompaniji.

GLOBAL ENTREPRENEURS PRAKSE:

Učesnici konferencije dobiće mogućnost da saznaju koje se prilike našim studentima nude u inostranstvu u oblasti IT-a, marketinga, web dizajna i prodaje.

Projekat je otvoren za sve studente Beogradskog univerziteta, a prijave za jedanaesti Open IT možete naći OVDE.

Dešavanja i novine u vezi sa Open IT događajem možete pratiti na Fejsbuk stranici konferencije.

About the author

Snežana Subotić

Zaljubljenik u PR, organizaciju događaja, TED/TEDx konferencije, psihologiju, kulturu, novinarstvo... Realni optimista sa stavom.

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.