Najave Srbija

Orange Bike Ride u završnici nedelje holandske kulture u Beogradu

Povodom završetka predsedavanja Savetom Evropske unije, Ambasada Kraljevine Holandije organizuje Orange Week – nedelju holandske kulture u Beogradu , od 27. juna do 2. jula 2016.

Tokom Orange Week-a biće održano mnoštvo programa, među kojima su i izložba „Primenjena nostalgija“, revija holandskog filma, a veliko finale nedelje holandske kulture je u subotu, 2. jula, kada će građani moći da učestvuju na nekoliko velikih događaja u Beogradu.

Tog dana će se, već tradicionalno, održati masovna biciklistička vožnja Orange Bike Ride. Pozivamo vas da se obučete u narandžasto i da nam se pridružite, a satnica je sledeća:

16.30h – Okupljanje biciklista na Trgu republike

17.00h – Početak vožnje

18.30h – Kraj vožnje i druženje (Dorćol Platz, Dobračina 59b)

Orange Bike Ride je centralni događaj „Beograd Velograd“ festivala urbanog biciklizma, koja će se ove godine održati četvrti put i okupiće stotine Beograđana u grupnoj vožnji kroz grad. Prvih 500 učesnika vožnje će dobiti narandžaste majice festivala, a spremamo i druga narandžasta iznenađenja. Vožnja kreće sa Trga republike, ide kroz Terazijski tunel, preko Brankovog mosta i Novog Beograda, Mosta na Adi, zatim kroz Savsku i Karađorđevu ulicu, oko Kalemegdana, sa završetkom na Dorćolu.

Vožnjom se skreće pažnja na prava i obaveze biciklista, i promoviše se upotreba bicikla u svakodnevnom saobraćaju. Bicikl je prevozno sredstvo čija je upotreba najzdravija, najjeftinija, ekološki najbolja i najpraktičnija za kretanje kroz grad.

U danima koji prethode vožnji, tim Beograd Velograd festivala će promovisati ovu aktivnost kroz “Like my Bike“ kampanju, a i vi možete osvojiti bicikl specijalno napravljen za ovu priliku. Fotografišite se sa biciklom, fotografije će biti okačene na FB stranicu „Beograd Velograd“ festivala, a pobednici su dete, žena i muškarac čije su fotografije sa biciklima osvojile najveći broj lajkova. Beograd Velograd tim će u subotu biti kod biciklističkog lifta na Brankovom mostu i na Adi Ciganliji, na junskoj Kritičnoj masi, kao i na Orange Week Delikatesnom ponedeljku u KC Grad 27. juna.

Na samom kraju vožnje, u Dorćol Platz-u, ambasador Kraljevine Holandije Nj. E. Henk van den Dol, će dodeliti 3 bicikla pobednicima “Beograd Velograd” foto konkursa.

Više informacija i kompletan program događaja možete pronaći OVDE.

About the author

Snežana Subotić

Zaljubljenik u PR, organizaciju događaja, TED/TEDx konferencije, psihologiju, kulturu, novinarstvo... Realni optimista sa stavom.

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.