Najave Srbija

Opersko, muzičko i plesno obrazovanje kroz prizmu visokoškolskog obrazovanja – RESEO konferencija

Institut za umetničku igru u saradnji sa Operom i teatrom Madlenainum biće domaćin RESEO prolećne konferencije pod nazivom „Opersko, muzičko i plesno obrazovanje kroz prizmu visokoškolskog obrazovanja“. Događaj će se održati u periodu od 20. do 22. aprila u prostorijama Instituta za umetničku igru.

Organizacija RESEO, Evropska mreža nacionalnih opera i baleta iz 27 zemalja Evrope, već dugi niz godina organizuje susrete i konferencije gde se najuticajniji pojedinci, odnosno predstavnici svojih kuća okupljaju kako bi razmenjivali iskustva, raspravljali najnovije događaje i trasirali strategije za buduća evropska dešavanja u domenu opere i baleta.

Konferenciju će otvoriti gradski sekretar za kulturu Ivona Jevtić i prof. dr Vladimir Tomašević, osnivač Instituta za umetničku igru.

Tokom trodnevnog programa diskutovaće se o najnovijim tendencijama u visokoškolskom obrazovanju u oblasti umetničke igre i opere, a osim domaćih profesora i umetnika svoja zapažanja izneće i Tula Jukola Nuorteva, direktorka centra za obrazovanje Finske nacionalne opere i baleta, kao i Katarina Kesedi, rukovodilac obrazovanja Škotskog nacionalnog baleta.

U toku konferencije učesnici će imati priliku da 21. aprila, s početkom u 20.30h, pogledaju operu Đovanija Batiste „Pergolezija La serva padrona“ (Služavka gospodarica) u Narodnom pozorištu u Beogradu, a 22. aprila u Operi i teatru Madlenianum, sa početkom u 18h operu za decu Volfganga Amadeusa Mocarta „Čarobna frula“.

Konferencija će biti trilingvalna, sa simultanim prevodiocima na srpski, engleski, francuski jezik i znakovni jezik.

Više informacija o RESEO organizaciji možete pronaći na sajtu: www.reseo.org, a registarcije za učešće su otvorene do 20. aprila u 9h.

Kompletan program možete pogledati OVDE.

About the author

Snežana Subotić

Zaljubljenik u PR, organizaciju događaja, TED/TEDx konferencije, psihologiju, kulturu, novinarstvo... Realni optimista sa stavom.

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.