Najave Bosna i Hercegovina Crna Gora Hrvatska Severna Makedonija Slovenija Srbija

Omaž Koenu ponovo pred beogradskom publikom

Muzičko–poetsko veče posvećeno Lenardu Koenu će se, zbog velikog interesovanja nakon novembarskog programa u njegovu čast, održati ponovo u Galeriji „Polet“, u četvrtak, 20. aprila od 20 sati. Omažom Koenu beogradski umetnici će, kroz simbiozu poezije i muzike, predstaviti stvaralaštvo jednog od najcenjenijih i najznačajnijih stvaralaca svetske scene.


Program će otvoriti Vladislav Bajac, pisac i direktor izdavačke kuće Geopoetika, ali i prevodilac i izdavač Koenovih književnih dela i njegov veliki lični prijatelj. Izborom najpoznatijih Koenovih pesama iz dve zbirke prevedene na srpski jezik – “Snaga robova” i “Napredovanje stila”, ali i iz zbirke “Book of Longing”, biće prikazana njegova uspešna karijera pesnika i romanopisca koju je izgradio i pre nego što je počeo da se bavi muzikom.

Poeziju će čitati Tijana Parezanović, Mladen Sovilj, Hanna Gadomski, Siniša Stojanović, Teodora Trajić i Aleksandar Todorov, a muzički omaž prirediće beogradski muzičari Milutin Mita Jovančić i Dejan Hasečić Hasa (Čovek Vuk), Nikola Krstić (Cave Dogs), Luna Škopelja, Igor Horozović Rogi, Jelena Gavrilović i Pavle Pavičić koji će izvesti kultne hitove najpoznatijeg pesnika među muzičarima.

Ulaz je slobodan.

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.