Najave

Obuka za žene preduzetnice u Novom Sadu

Grad Novi Sad je objavio Javni poziv ženama preduzetnicama čije preduzeće ili radnja ima sedište na teritoriji Novog Sada, a koje su zainteresovane za obuku u oblasti preduzetništva. Obuka će se vršiti po unapred utvrđenom programu, a sadržaće teme vezane za preduzetništvo, marketing, prodaju, finansije i računovodstvo, menadžment i poslovnu organizaciju, upravljanje ljudskim resursima i druge teme.

– Cilj obuke je da se ženama preduzetnicama, koje su registrovale privredni subjekat, tj. preduzeće ili preduzetničku radnju na teritoriji Grada Novog Sada u prethodne tri godine, pruži stručna pomoć i podrška kako bi ojačale svoje kapacitete neophodne za poslovanje u savremenim tržišnim uslovima i kako bi se povećao stepen njihovog opstanka na tržištu – izjavio je član Gradskog veća za privredu Goran Sečujski.

Grad Novi Sad ovom merom iz Akcionog plana zapošljavanja želi, takođe, da doprinese da se, kroz promovisanje preduzetničke kulture i vrednosti, poveća broj preduzeća i preduzetničkih radnji u vlasništvu žena, odnosno da se kroz promociju preduzetnica i njihovih biznisa motivišu i druge potencijalne preduzetnice da postanu profesionalno samostalne.

Uslovi da se preduzetnice iz Novog Sada mogu prijaviti za obuku su da imaju registrovano preduzeće ili preduzetničku radnju, upisanu u Registar Agencije za privredne registre, sa aktivnim statusom i poslovanjem od jedne do tri godine i da imaju prebivalište na teritoriji Grada Novog Sada.

Zahtevi se podnose Gradskoj upravi za privredu, Rumenačka 110a, u kancelariji broj 10, rok za podnošenje zahteva je 27. jul 2015. godine, a više informacija je moguće pronaći na linku http://j.mp/ns-zene-preduzetnice.

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.