Najave Srbija

Novi film Rajka Grlića i Matjaža Ivanišina premijerno na 64. Martovskom festivalu

U okviru 64. Martovskog festivala – Beogradskog festivala dokumentarnog i kratkometražnog filma, u Velikoj sali Doma omladine Beograda, 1. aprila, od 21 čas, premijerno pred domaćom publikom biće prikazan novi film Rajka Grlića i Matjaža Ivanišina „Svaka dobra priča je ljubavna priča“ (Vsaka dobra zgodba je ljubezenska zgodba, Slovenija/Hrvatska, 2017, trajanje 70:50).

Dokumentarni film „Svaka dobra priča je ljubavna priča“ govori o predstavi „Boris, Milena, Radko“ i o četvoro javnih ličnosti odgovornih za pozorišnu produkciju: scenaristi i reditelju Dušanu Jovanoviću, glumici Mileni Zupančić i glumcima Radku Poliću i Borisu Cavazzi. To je priča o ljubavnom trouglu, ali i sasvim otvorena priča o javnom i privatnom životu umetnika. Prateći produkciju tokom četiri meseca – od prvih proba pa sve do premijere – a istovremeno i intiman život umetnika, film obrađuje univerzalnu temu odnosa između stvarnog i zamišljenog, između intimnih i javnih oblika umjetnosti. Prikazan je na ZagrebDox festivalu ove godine.

Rajko Grlić i Matjaž Ivanišin o svom ostvarenju kažu sledeće: „To je film o stvaranju pozorišne predstave. Film koji prati produkciju te predstave i njene protagoniste, te u procesu priča priču o odnosu između stvarnosti i mašte, između činjenica i fikcije. Film govori o odnosu između intimnog i javnog aspekta umetnosti i o našoj sklonosti preplitanja naših ličnih i životnih iskustava, naše intime, sa pričama koje pripovedamo. Film koji nastoji da definiše šta od ispričanog je egzibicionizam i šta je iskreno, a ponekad i bolno suočavanje sa samim sobom“.

Više informacija o filmu možete pogledati OVDE.

About the author

Snežana Subotić

Zaljubljenik u PR, organizaciju događaja, TED/TEDx konferencije, psihologiju, kulturu, novinarstvo... Realni optimista sa stavom.

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.