Najave Srbija

Nova emisija na Studio B: Vodič kroz dijabetes

Emisija „Vodič kroz dijabetes“ gledaoce upoznaje sa šećernom bolešću koja se svrstava u najrasprostranjenije nezarazne bolesti 21. veka. Trenutno je u svetu registrovano 415 miliona dijabetičara, odnosno, jedna od jedanaest osoba ima dijabetes, a procena je da će broj obolelih do 2040. godine biti 642 miliona. U Srbiji ima nešto vše od 700 000 dijabetičara i taj broj se kontinuirano uvećava.

Olivera Stefanović-Stanković

U trećoj epizod serijala „Vodič kroz dijabetes“ gledaoci mogu saznati kako se bolest prepoznaje kod dece, o uzrocima bolesti u najmlađem uzrastu i načinima lečenja, kao i o izazovima sa kojima se porodica suočava kada se dijagnostikuje šećerna bolest kod deteta, o čemu govore endokrinolog i psiholog Instituta za maku i dete „Dr Vukan Čupić“. U redovnoj rubrici „Moja priča“ svoje iskustvo podeliće  porodica čije dete ima dijabetes, a u rubrici „Podrška“, predstavljene su aktivnosti udruženja „Plavi kružić“ koje nastoji da unapredi život obolele dece kroz brojne aktivnosti.  

Autor i voditelj emisije je Olivera Stefanović – Stanković. „Vodič kroz djabetes“ prikazuje se na televiziji Studiju B subotom u 11:05 h, repriza je nedeljom od 12:10 h.

Tags

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.