NIDS: Panel diskusija „Kako do bezbednijeg Interneta“

0

Tokom oktobra se obeležava „Evropski mesec sajber bezbednosti“, a Fondacija „Registar nacionalnog internet domena Srbije“ (RNIDS) već šestu godinu doprinosi toj evropskoj kampanji za podizanje svesti o bezbednosti na Internetu. Tim povodom, ove godine RNIDS organizuje skup pod nazivom „Kako do bezbednijeg Interneta?“, 31. oktobra, od 11.00 do 13.00, u Muzeju nauke i tehnike, Skender-begova 51, u Beogradu, a ulaz je slobodan za sve zainteresovane.

Na skupu će domaći internet stručnjaci govoriti o trenutno najvećim izazovima internet bezbednosti u Srbiji i svetu. Kojim vrstama napada su izloženi naši uređaji povezani na Internet i koliko su česti? Da li su antivirusni softveri u stanju da se izbore sa aktuelnim pretnjama? Kakvi bezbednosni izazovi nas očekuju u bliskoj budućnosti sa ekspanzijom velikog broja uređaja povezanih na globalnu mrežu (Internet of Things), IPv6 protokolom i inovacijama u oblasti veštačke inteligencije? Da li bezbednosne nadogradnje DNS sistema (DNSSEC) mogu da budu od pomoći? Kako autori veb-sajtova treba da osiguraju stranice koje prave?

Na ove teme, dvadesetominutna uvodna izlaganja imaće:

  • Danijel Sokolović, ekspert za bezbednost u firmi AST, Niš
  • Vladimir Marić, direktor firme „Mrežni sistemi“, Beograd
  • Žarko Kecić, rukovodilac Sektora IKT servisa u RNIDS-u

Nakon uvodnih izlaganja, uslediće panel diskusija u trajanju od 60 minuta, koju će moderirati Slobodan Marković, tehnički savetnik za digitalnu upravu u Programu Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP).

Skup „Kako do bezbednijeg Interneta?“ je deo redovnih edukativnih aktivnosti RNIDS-a, namenjenih članovima srpske internet zajednice. Kao Fondacija koja upravlja Registrom nacionalnih internet domena .RS i .СРБ, RNIDS brine o internet infrastrukturi od posebnog značaja za Srbiju, a pouzdanost DNS sistema u Srbiji obezbeđuje da nacionalni internet domeni besprekorno funkcionišu.

POGLEDAJTE I:

ECSM (European Cyber Security Month) – cybersecuritymonth.eu

Oglašavanje

O autoru

Avatar

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Send this to friend