Najave Hrvatska Srbija

Najveći međunarodni skup o zdravstvenom turizmu u Evropi

Jedinstvena sedma po redu HTI konferencija (Health Tourism Industry) biće održana u Rovinju u hotelu Leone, od 28. februara do 2. marta 2017. godine.

Na ovom prestižnom događaju biće predstavljeni najvažniji trendovi i teme iz sveta zdravstvenog turizma, a očekuje se prisustvo 500 učesnika iz više od 60 zemalja, koji će imati priliku da od vodećih svetskih eksperata i lidera u ovoj oblasti dobiju najnovije informacije iz sektora svetskog zdravstvenog turizma i luksuznog hotelijerstva. Lista predavača možete pogledati OVDE.

Predhodna HTI konferencija koja je održana u Beču u martu ove godine, pozicionirala se kao najveći međunarodni skup ove vrste u Evropi, okupljajući sve bitne aktere svetskog zdravstvenog turizma iz privatnog i javnog sektora. Tom prilikom je ostvaren odličan rezultat, pa je u anketi 94% učesnika potvrdilo poslovni napredak u okviru B2B sastanaka na konferenciji, 88% ispunilo svoje ciljeve, dok su 74% ispitanika izjavila da će doći na naredno izdanje HTI 2017. u Rovinju. Globalni trendovi ukazuju da se zdravstveni turizam brzo širi, i da će prihod od industrije medicinskog turizma premašiti cifru od 54 milijarde dolara do 2022. godine, što predstavlja rast od 18 odsto.

zdeslav-radovcic

„Prepoznali smo značaj održavanja HTI konferencije kao vodeće manifestacije zdravstve turističke industrije u Evropi i velika nam je čast što će se sledeće godine održati ponovno u Hrvatskoj – u Rovinju. Veliki broj učesnika i renomiranih predavača predstaviće svoje ideje i poslovne izazove na temu zdravstvenog turizma na inovativni način“, izjavio je Zdeslav Radovčić, predsednik Uprave i osnivač HTI Konferencije.

Pored HTI, akcenat će biti na dva integrisana skupa: European Luxury Hospitality Summit u organizaciji ILHA (International Luxury Hotel Association) i TTM Taste the Mediterranean Festival. European Luxury Hospitality Summit u organizaciji ILHA (International Luxury Hotel Association) je namenjen hotelima i hotelskim lancima, predstavnicima javnog sektora, putničkim agencijama, edukatorima, agentima i posrednicima u hotelijerstvu i ugostiteljstvu, kao i ostalim zainteresovanima koji imaju za cilj rast poslovanja vezanog uz industriju luksuznog hotelijerstva. Taste the Mediterranean Festival predstaviće Mediteransku kuhinju, prema Svetskoj zdravstvenoj organizaciji najzdraviju u svetu, a osim teoretskog, biće zastupljen i praktični deo za početnike i za profesionalce.

Konferencija je organizovana uz podršku Hrvatske gospodarske komore i pod pokroviteljstvom hrvatske Predsednice Kolinde Grabar Kitarović, Ministarstva Zdravstva i Ministarstva Turizma RH, a potvrđen je i dolazak službenih predstavnika Evropske komisije, Evropskog parlamenta, Svetske asocijacije zdravstvenog turizma i mnogih drugih.

About the author

Snežana Subotić

Zaljubljenik u PR, organizaciju događaja, TED/TEDx konferencije, psihologiju, kulturu, novinarstvo... Realni optimista sa stavom.

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.