Najave Bosna i Hercegovina Crna Gora Hrvatska Severna Makedonija Slovenija Srbija

Najave za Discovery, TLC i Animal Planet za period od 14. do 20. maja

Ostrvo – ber grils

Generacijama se ljudi pitaju da li bi preživeli ukoliko bi se našli na pustom ostrvu. Kako bi se snašli ukoliko im se to zaista desi? Emisija „Ostrvo – Ber Grils” ulazi u drugu sezonu. Ber ostavlja 14 muškaraca i 14 žena na odvojenim i napuštenim ostrvima u Pacifiku. Oni će biti potpuno sami, sami će snimati događaje na ostrvu i imaće samo odeću na sebi i osnovno oruđe. Ostrvo možda izgleda kao raj, ali da li se iza prelepih plaža krije pravi pakao na Zemlji? Kad nam se oduzme ono što čini luksuz života u 21. veku, imamo li i dalje snage i resurse da preživimo? U večerašnjoj epizodi, gladni i ozbiljno dehidrirani članovi grupe napuštaju kamp u potrazi za vodom. Nailaze na dve svinje, ali se ne mogu složiti da li da ih usvoje kao ljubimce ili da ih pojedu.

U petak, 20. maja u 22:00 na Discovery kanalu

The Island with Bear Grylls: Series 2

UKLETA KUĆA

„Ukleta kuća” vam prikazuje paranormalne događaje uključujući utvare, demonske aktivnosti, napade duhova i zaposedanja. Serija obuhvata incidente sa različitih lokacija širom Sjedinjenih Država, ali i Kanade, Engleske, Irske i Tajvana. Radnja je smeštena u kućama, stanovima, farmama, industrijskim zonama, ali i na otvorenim prostorima. Sve započinje tako što žrtve primećuju neobične stvari koje se dešavaju sve češće i postaju sve bizarnije. Negiranje je inicijalna reakcija. Kako situacija eskalira, a svako moguće konvencionalno objašnjenje biva istraženo i odbačeno, ovim nesrećnim ljudima ne preostaje ništa osim da kontaktiraju paranormalne istražitelje, članove sveštenstva ili duhovne medijume. Uz njihovu pomoć, u nekim slučajevima, paranormalni problemi mogu biti rešeni, ali u drugim su žrtve primorane da napuste svoje prebivalište.

U ponedeljak 16. maja u 22:00 na TLC kanalu

ukleta kuća

 Afričko drveće života

Preživeti u Africi nije lako. Zahtevna ljudska populacija povećava pritisak na divlje oblasti i progoni životinje koje ugrožavaju useve i stoku. Ali, u južnoj Africi postoje neke zaštićene oblasti, gde leopardi, slonovi i hijene žive zaštićeni. Serija „Afričko drveće života” priča priču o izdržljivosti i preživljavanju afričkih najčuvenijih istorijskih simbola – od predatora do lovine, ekstremnih staništa i legendarnog drveća. Čopor lavova, teritorijalni leopard i majka čita žive u senkama tri impresivna drveta – drveta kobasica u dolini Luangva u Zambiji, akacije kamiljeg roga u Kalahariju u Južnoj Africi i drveta marula u Manieletiju u blizini nacionalnog parka Kruger. U pitanju je neverovatna priča o lovcima i plenu koji zavise od ovog neverovatnog drveća – drveća života. U večerašnjoj epizodi istražite značaj drveta marula i njegovu ključnu ulogu u obezbeđivanju ishrane i skloništa za lokalne životinje.

U sredu, 18. maja u 19:10 na Animal Planet kanalu

afričko drveće života

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.