Najave Bosna i Hercegovina Crna Gora Hrvatska Severna Makedonija Slovenija Srbija

Najave za Discovery, TLC i Animal Planet kanalima za period od 3. do 9. oktobra

Trgovci automobilima / Premijera

Majk Bruer i Ed Čajna, legende u poslu s automobilima, upuštaju se u najveći rizik u karijeri. Otvaraju radionicu u srcu najuzbudljivije i najkonkurentnije oblasti za poslovanje s automobilima – na Zapadnoj obali Amerike. U Americi, njih dvojica će tražiti, kupovati, preuređivati, isprobavati i prodavati osam velikih automobila, ali ne isključivo onih 0američkih. Majk će putovati u i u Veliku Britaniju, Rusiju, Italiju, Poljsku i Španiju kako bi pronašao kola kojima je mnogo ljubavi preko potrebno, a potom se vratiti u Edovu radionicu. Kad se rad na kolima završi, vreme je za odlazak na inspirativnu probnu vožnju po zapanjujućim putevima, specijalizovanim probnim stazama i na manifestacije u vezi s klasičnim automobilima. Gde god bila, probna vožnja pruža gledaocima priliku da tokom emisije uživaju u čarima vožnje, vide klasike u pravom svetlu i čuju razmišljanja Majka i Eda o onome što su postigli pre nego što konačno prodaju auto oduševljenom novom vlasniku.

Od subote, 3. oktobra u 20:00 na Discovery kanalu

trgovci automobilima

USPON JOSEMITSKE DOLINE / PREMIJERA

Uspon Josemitske doline je neodoljiva i nezaboravna priča o tradiciji hrabrog penjanja u Josemitskoj dolini. Ovaj nagrađivan dokumentarac prati priče ljudi koji su do krajnjih granica testirali svoje mogućnosti i preuzimali rizike u Josemitskoj dolini, u periodu od 50 godina, tokom kojih je alpinističko penjanje evoluiralo od grupnog sporta, u kom su hrabri planinari mesecima i godinama osvajali njene visoke vrhove, u sport slobodnog penjanja, brzog penjanja i kombinacije slobodnog penjanja i skakanja, u kom ovi legendarni vrhovi mogu biti osvojeni za jedan dan, što je dovelo do današnjih ekstremnih sportova koji uključuju i BASE skakanje. Uspon Josemitske doline će gledaoce odvesti na mesta neverovatnih prirodnih lepota, koje sami ne bi mogli da posete.

Od nedelje, 4. oktobra u 22:00 na Discovery kanalu

uspon josemitske doline

Preživljavanje – GOLI I UPLAŠENI / Premijera

I u drugoj sezoni emisije “Goli i uplašeni”, dva potpuna stranca, muškarac i žena, naći će se napušteni i potpuno izloženi nekim od najgorih vremenskih uslova na svetu. Đavolje lokacije u ovoj sezoni obuhvataju ekvatorijalnu savanu i džunglu Gvajane, meksički Venado, tajlandske džungle pune pare i nepristupačne prašume Nikaragve. Par će biti prepušten sam sebi, bez hrane i odeće. Moraće da prežive 21 dan sami, sa samo jednim ličnim predmetom i saznanjem da su im jedina nagrada ponos i osećaj da su nešto postigli. Hrabri parovi će se upoznati međusobno i sa svojom okolinom veoma brzo. Ali šta se desi kad ostavite muškarca i ženu bez odeće na jednom od najzabačenijih mesta na svetu?

Od ponedeljka, 5. oktobra u 21:00 na Discovey kanalu

Discovery Channel

UKLETA KUĆA

„Ukleta kuća” vam prikazuje paranormalne događaje uključujući utvare, demonske aktivnosti, napade duhova i zaposedanja. Serija obuhvata incidente sa različitih lokacija širom Sjedinjenih Država, ali i Kanade, Engleske, Irske i Tajvana. Radnja je smeštena u kućama, stanovima, farmama, industrijskim zonama, ali i na otvorenim prostorima. Sve započinje tako što žrtve primećuju neobične stvari koje se dešavaju sve češće i postaju sve bizarnije. Negiranje je inicijalna reakcija. Kako situacija eskalira, a svako moguće konvencionalno objašnjenje biva istraženo i odbačeno, ovim nesrećnim ljudima ne preostaje ništa osim da kontaktiraju paranormalne istražitelje, članove sveštenstva ili duhovne medijume. Uz njihovu pomoć, u nekim slučajevima, paranormalni problemi mogu biti rešeni, ali u drugim su žrtve primorane da napuste svoje prebivalište.

U ponedeljak, 5. oktobra u 22:00 na TLC kanalu

ukleta kuća

SVETSKI DAN ŽIVOTINJA

Cilj Svetskog dana životinja je da podigne status životinja i poboljša uslove života širom planete, a održava se u saradnji sa Animal Planet kanalom i širokim spektrom emisija o očuvanju i divljim životinjama koji će biti prikazan. Pridružite se hrabroj posadi „Morskog Pastira” dok se bore sa opasnim antarktičkim uslovima u potrazi za japanskim brodovima za lov kitova u uzbudljivoj emisiji ‘Borba za kitove’. U epizodi ‘Jao Ming: Spasavanje afričkih džinova’, NBA zvezda putuje u Afriku da se upusti u najveću bitku u svom životu – epidemiju krijumčarenja slonovače. Može li Jao da prenese svest o tome svojoj rodnoj Kini? Epizoda ‘Rat za slonovaču’ istražuje ilegalnu trgovinu slonovačom u Keniji, koja je ponekad unosnija od trgovine drogom i koja uništava afričku populaciju slonova. Dvojica bivših pripadnika Mornaričkih Foka i pilot helikoptera kreću u borbu.

Od nedelje, 4. oktobra u 21:00 na Animal Planet kanalu

AP

MESEC ČUDOVIŠTA

Neka stvorenja iz prirode žive u našim košmarima, a ovog oktobra ‘Mesec čudovišta’ na Animal Planetu otkriva šta se dešava kada ti košmari postanu stvarnost. Na nage jeziku centralnog Floresa, ‘Gogo’ se prevodi kako ‘onaj koji jede sve’. Inspirisani pričom o Ebu Gogo, mitskom čovekolikom stvorenju, ‘Kanibal u džungli’ oživljava tradicionalno verovanje. U epizodi ‘Stršljeni ubice iz pakla’, džinovski azijski stršljenovi – stotinu puta veći od roja pčela – imaju otrov koji može da istopi meso, ali hrabra grupa lovaca kreće u pohod na roj. ‘Lov na tasmanijskog tigra’ putuje u izolovani deo Tasmanije, gde novi dokazi ukazuju da Tasmanijski tiger, za koga se mislilo da je izumro, još uvek tumara. I dobro došli u Čerčil u Kanadi, svetsku prestonicu polarnih medveda. Svake jeseni ovu udaljenu subarktičku oblast preplavi hiljadu gladnih medveda i mnoštvo turista, stvarajući visoko rizičnu situaciju, koja je predstavljena u epizodi ‘Noćni grabljivci: Invazija polarnih medveda’.

Od ponedeljka, 5. oktobra u 21:00 na Animal Planet kanalu

A great white shark approaches transom of Princess 2.
A great white shark approaches transom of Princess 2.

MAJSTORI ZA KUĆE NA DRVETU / PREMIJERA

Vizionar i ‘šaptač drveću’ Pit Nelson kreira privatna utočišta za ljude koji žele da se ponovo povežu sa prirodom i probude dete u sebi. Bilo da je u pitanju dizajniranje kuće na drvetu iz snova sa nekoliko spavaćih soba, opremljene funkcionalnim vodovodom i strujom ili jednostavnih jednosobnih, Pit ide do krajnjih granica kako bi kreirao veličanstvene nekretnine za raznovrsnu klijentelu. Pit i njegov sin Čarli moraju da se nadmeću sa nepredvidivim ludorijama majke prirode, sa opasnom građevinskom opremom i vrtoglavim visinama, kako bi sagradili ova skrovišta. U novom serijalu, Pit pronalazi savršeno mesto za kuću na drvetu za par koji traži mesto za meditaciju – na oko 6 metara visine među vijugavim granama javora ekipa gradi sklonište ispunjeno energijom. Pit takođe ubrzano radi na kuhinji od nerđajućeg čelika za porodicu koja pravi slatkiše, sa sve lučnim plafonom i udobnom spavaćom sobom, a za trendi par dizajnira kuću na drvetu sa zidom od prozora i krovom u vidu gnezda za vrane.

Od ponedeljka, 5. oktobra u 18:15 na Animal Planet kanalu

Animal Planet

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.