Najave Srbija

Najava: Gitarijada Vojvodine-Kisač

Ovaj septembar u Kisaču će svakako biti u duhu rok muzike, nakon 40 godina održaće se ponovo Gitarijada Vojvodine-Kisač. Daleke 75-te održana je prva zvanična vojvođanska gitarijada koja je mladim neafirmisanim bendovima pružila šansu da svoj rad prikažu široj publici. Značaj manifestacije se ogleda u tome što su finalisti festivala imali priliku da svoje kompozicije snime u Studiju 5 u Beogradu te da se nađu na ploči koju je izdao PGP-RTB.

U želji da taj festival ponovo zaživi , 11. i 12.septembra 2015. godine održaće se „Gitarijada Vojvodine – Kisač“. Festival se održava pod pokroviteljstvom Grada Novog Sada koji je prepoznao značaj ovog projekta.

Capture

Prvog dana festivala, 11.septembra, program počinje u 18. časova takmičarskim delom u okviru kog će nastupati mladi neafirmisani bendovi koji se prijave na konkurs i koje će stručni žir izabrati da nastupaju. Uslovi su da bend ima bar dve autorske kompozicije i da nema objavljen album. Konkurs je otvoren do 9.septembra 2015.godine. U želji da konceptualno Gitarijada Vojvodine-Kisač podseća na Gitarijadu iz 75-e, prva nagrada pod medijskim pokriviteljstvom RTV-a biće snimanje pobedničke kompozicije u Studiju M. Svi zainteresovani bendovi dodatne informacije mogu pronaći na stranici www.gitarijadakisac.com. Nakon takmičarskog dela i proglašenja pobednika nastupiće grupa “Bitange“ , a zatim LOVE HUNTERS.

Drugog dana festivala, 12.septembra pripremljen je celodnevni program bogat raznovrsnim sadržajima. Izložba fotografija rok bendova iz 70-ih Zorana Veselinovića, tonca u legendarnom studiju ABBY ROAD u Londonu koji je rodom iz Kisača, kao i izložba raritetnih ploča i časopisa će ljubiteljima rok muzike svakako biti dodatni motiv da posete Gitarijadu. Predviđene su i URBAN ART radionice. Zvaničan program počinje u 19 časova nastupom rok grupa iz 70-tih, a zatim sledi nastup pobednika Gitarijade Vojvodine – Kisač, kao i nastup novosadskog benda IN3PM, koji su samo zagrevanje pred nastup legendarne grupe Riblja čorba.

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.