Najave Srbija

Na Mašinskom fakultetu održaće se besplatni seminar profesionalnih veština

Udruženje studenata elektrotehnike Evrope „Istek“ sedmu godinu zaredom organizuje seminar ličnih i profesionalnih veština – „Soft Skills Academy“. U pitanju je događaj koji se realizuje na nivou svih fakulteta Univerziteta u Beogradu. Ove godine održava se od 17. do 21. maja 2016. godine u prostorijama Mašinskog fakulteta u Beogradu.

Prijavljivanje za „Soft Skills Academy“ je u toku, a seminar je besplatan i otvoren za sve studente. Najveće interesovanje vlada među studentima Elektrotehničkog i Matematičkog fakulteta, ali i među studentima Pravnog, Geografskog i Ekonomskog fakulteta. Među prijavljenima biće izabrano 50 najboljih kandidata koji će učestvovati u treninzima. Ove godine je po prvi put oformljen i poseban program za studente IT usmerenja.

„Tokom trajanja seminara, svi učesnici će biti u prilici da prisustvuju edukativnim treninzima koje će voditi stručnjaci iz oblasti „mekih“ veština. Tokom petodnevnog događaja biće organizovano devet specijalizovanih treninga na temu vremenskog organizovanja, prezentacionih i komunikacionih veština, upravljanjaprojekata, rešavanja konflikata i razvoja liderskih veština“, objašnjava Anastasija Babić iz Udruženja studenata elektrotehnike Evrope.

„S obzirom da interesovanje studenata za softversko inženjerstvo raste iz godine u godinu, odlučili smo da pripremimo poseban program treninga namenjenu isključivo studentima IT usmerenja. Tim povodom smo sklopili partnerstvo sa švajcarskom softverskom agencijom Namics, koja dovodi svoje predavače iz Švajcarske i Nemačke da govore o temama koje će studentima informacionih tehnologija omogućiti uspešnije prilagođavanje u poslovnom svetu“, ističe Dimitrije Marković, član Udruženja studenata elektrotekhike Evrope.

„Studenti softverskog inženjeringa u Srbiji vrlo brzo postaju stručnjaci svoje oblasti i po tome su poznati svuda u svetu. Međutim, kada treba da prenesu svoje ideje ili predstave razvoj svog softvera poslodavcu, često nailaze na nerazumevanje. Sticanjem „mekih“ veština koje ovaj seminar nudi, mogu postići odlične profesionalne rezultate“, ističe Ketrin Ferari Simon iz Namicsa, jedan od predavača.

 „Veoma mi je drago što je Elektrotehnički fakultet samo jedan od mnogih fakulteta koji pružaju podrškuUdruženju studenata elektrotehnike Evrope, i prepoznaju značaj ovakvih projekata koji dopunjuju akademsko znanje sa praktičnim veštinama komunikacije i organizacije“, zaključuje  dr Zoran Jovanović, dekan Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu.

Seminar ličnih i profesionalnih veština održaće se sedmi put zaredom, uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Univerziteta u Beogradu, Elektrotehničkog fakulteta i švajcarske softverske agencije Namics, koja će voditi specijalni program edukacije za studente elektrotehnike, računarstva i informatike.

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.