Najave Srbija

Muvembar u Beogradu!!! #MovemberSerbia2015

Movembar – mesec muškog zdravlja ove godine se obeležava širom Srbije na različite načine. Tema ovog globalnog pokreta ove godine je DEPRESIJA. Koliko muškarci brinu o svom zdravlju, koliko često kontrolišu stanje svog tela, koji su uzroci veoma česte depresije kod muškaraca i zašto muškarci redje posećuju lekare, pitanja su na koje će odgovore dati stručnjaci i lekari kroz razne akcije u mesecu novembru.

Druga  akcija u Beogradu u okviru “Movembra”,održaće se u holu Delta City-a, u Novom Beogradu, u subotu 21. novembra od 11 do 14 časova, gde će doktori-triholozi iz klinike “101 Hair Clinic” (101hair.rs) organizovati besplatan pregled kose i kože glave.

Delta 101 Movember

Opadanje kose, oštećena kosa, ćelavost, perut i drugi problemi kože glave, čest su uzrok depresije kod muškaraca. Globalni pokretMovembar želi da za početak podigne svest o ranoj dijagnostici i  tretmanima protiv ćelavosti. Opadanje kose nije problem koji savremeni muškarac treba da prihvati i prećuti, nego problem sa kojim treba da se suoči i reši. Metode za tretman protiv opadanja kose već imaju naučnu dokazanost i kliničku efikasnost što obezbeđuje odlične rezultate u tretmanima rasta kose. Koliko ranije se dijagnostikuje gubitak kose i počne se tretirati, utoliko su bolji rezultati.

Statistike pokazuju da 24% muškaraca manje posećuje lekara zbog svojih zdravstvenih problema nego žene. Movembar će kroz svoje akcije i tribine otvoreno diskutovati o temama koje se odnose na muško zdravlje, kako se muškarci osećaju u vezi sa zdravstvenim problemima, kao i o tome zbog čega muškarci veliki broj muškaraca ide kod lekara tak onda kad mora.

Centralni Beogradski dogadjaj desiće se u Mikser House-u, (Karadjordjeva 46) 27. novembra, od 12 do 15 časova, gde će se održati Tribina “Nisu dovoljni samo brkovi”, na kojoj će na duhovit, ali pre svega veoma poučan način biti ukazano na zdravstvene probleme sa kojima se muškarci sve češće susreću. Učešće su potvrdili doktori specijalisti iz raznih državnih i privatnih klinika, ali I javne ličnosti koji će pričati osvojim problemima I iskustvima sa lekarima.

Problemi koji će pratiti temu ovogodišnjeg Movembra izmedju ostalog su:  rak prostate i testisa, srčani problemi, opadanje kose i ćelavost, erektilne disfunkije, seksualno zdravlje, anksioznost, stomatološki, dermatološki i dermatovenerološki problemi.

MOVEMBER

Movember je kovanica od engleskih reči Moustache (brkovi) i November – mesec tokom kojeg brkovi i njihova popularnost rastu i postaju simbol podrške muškarcima.

Inače, Movember je počeo kao mala kampanja 1999., sprovedena od strane grupe mladih Australijanaca. Od tada se proširila i prerasla u Movember Fondaciju , organizaciju koja prikuplja sredstva za istraživanja iz oblasti muškog zdravlja. Glavni cilj kampanje je podizanje svesti o zdravlju muškaraca i važnosti prevencije.

Movember počinje 1. novembra kada se muškarci obriju, a narednih mesec dana puštaju brkove. Kada to rade oni koji ih inače ne puštaju, susreću se sa pitanjima odakle sada brkovi. Tada muškarci imaju priliku da objasne šta je Movember i na taj način informišu ljude o kampanji i njenom značaju. Movember nije samo za muškarce. Žene koje pružaju podršku i uključuju se u kampanju su njen važan deo jer utiču na muškarce iz svog okruženja da se priključe akciji, puste brkove i pokrenu važnu priču o muškom zdravlju.

I mnogi svetski brendovi na svoj način podržavaju Movember na društvenim mrežama.

About the author

Adria Daily Magazin

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Oglašavanje

Oglašavanje

Oglašavanje

Pratite nas na Facebook-u

Oglašavanje