Najave Bosna i Hercegovina Crna Gora Hrvatska Severna Makedonija Slovenija Srbija

“Mister dolar” premijerno u Pozorištu na Terazijama

Prvih dana oktobra u Pozorištu na Terazijama počeće probe predstave “Mister Dolar” po delu Branislava Nušića. Biće to prvi put da se u nekom srpskom pozorištu radi mjuzikl po delu našeg velikog komediografa.

Režija mjuzikla “Mister dolar” poverena je Radoslavu Laziću, a premijera je zakazana za 23. decembar kada će se proslaviti dan Pozorišta na Terazijama, najavio je Aleksandar Đaja, direktor Pozorišta na Terazijama na konferenciji za medije priređenoj u tom teatru.

O ambicijama i kreativnim rešenjima za stvaranje mjuzikla “Mister dolar” Radoslav Lazić nije želeo puno da govori. Istakao je želju celog ansambla da Nusićevo delo predstavi u sasvim novom pozorišnom okviru.
“U odnosu na Nušićev original koji je strukturalno dobro upakovana komedija situacije potrudićeno se da napravimo iskorak. Pokušaćemo da dokažemo da su Nušićeva dela zapostavljena na nivou mjuzikla”, kazao je Lazić.

Osvrnuvši se na proteklu sezonu Đaja je istakao odanost publike predstavama Pozorišta na Terazijama.
“Mi znamo da ljudi vole da dođu u naše pozorište i zato smo odlučili da ih nagradimo specijalnim popustom. Svako ko kupi ulaznicu u Pozorištu na Terazijama po punoj ceni, narednu će platiti 30 procenata jeftinije”.

Podela za predstavu “Mister dolar” se već zna. Prema Lazićevim rečima nosioci predstave biće “mlade snage” Pozorišta na Terazijama. “Rade Marijanović, Svetislav Goncić i Ljiljana Stjepanović biće glavni protagonisti na sceni. Sve mladi i neiskusni”, kazao je kroz smeh Lazić.

U planovima za buduće produkcije direktor Aleksandar Đaja je istakao nameru celog ansambla da dan pozorišta u decembru 2017. godine bude proslavljen premijerom najpoznatijeg svetskog mjuzikla “Fantom u operi”.

“Otkupili smo licencu i sada je tekst u fazi prepeva. Za sada mogu otkriti da će naslovna uloga biti poverena prvaku našeg pozorišta Slobodanu Stefanoviću”, najavio je Stefanović.

izvor: Tanjug

About the author

Adria Daily Magazin

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Medijski sponzori smo

Oglašavanje

Oglašavanje

Oglašavanje

Oglašavanje

Hvala što nas pratite!