Najave

Međunarodni filmski festival Viennale 2015

Ovogodišnji međunarodni filmski festival „Viennale” u Beču biće obeležen velikom ponudom koja obuhvata oko 150 novih dugometražnih i niz kratkometražnih filmova.

Kao i prethodnih godina i ove će se dokumentarni filmovi prikazivati sa igranim filmovima u glavnom programu. Privilegija bečkog festivala je što može slobodno i otvoreno da prikazuje filmove, jer festival nije takmičarskog karaktera niti mu je pripisana filmska specijalnost.

Tribute to Tippi Hedren
Tribute to Tippi Hedren

Ove godine se mogu videti ostvarenja renomiranih ličnosti iz sveta filma kao što su Nani Moreti, Hu Hsiao-Hsien, Vudi Alen, Majkl Almerejda i Migel Gomes kao i mnogih novih reditelja i onih koji tek treba da budu otkriveni. U okviru „Viennala“ biće prikazani „Lampeduza zimi” Jakoba Brosmana, „Ni iz čega” Angele Zumereder i „Od kad je svet svet” Gintera Švajgera.

Ovogodišnja retrospektiva (16. oktobar – 30. novembar) nosi naziv „Životinje – Mala zoologija bioskopa“ uz osvrt na legendarni Hičkokov film „Ptice“ i posvećena je legendarnoj američkoj glumici Tipi Hedren koja će biti prisutna na „Viennalu“. Festival traje od 22. oktobra do 5. novembra, a karte će se naći u prodaji od 17. oktobra.

Slike: Ptice, Alfred Hičkok, SAD, 1963 © Viennale

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.