Najave Srbija

Međunarodna studentska nedelja u Beogradu – „Umetničko veče” i „Sajam država”

U sklopu 12. Međunarodne studentske nedelje u Beogradu („ISWiB”), večeras će od 21 čas u klubu „Zapa Barka” biti održano Umetničko veče, događaj humanitarnog karaktera. A osim učesnika i organizatora („Svetski omladinski talas”), događaju će moći da prisustvuju svi zainteresovani koji žele da osete multikulturalni duh „ISWiB-a”.

Cena ulaznice je 200 dinara, a sav novac će biti doniran Dragani Stanimirov, koja boluje od karcinoma jajnika. Takođe, na licu mesta će biti prikupljani i dobrovoljni prilozi. U toku večeri će nastupiti mladi džez muzičari sa Fakulteta muzičke umetnosti (FSU) u Beogradu i bend „Sizip”, a prisutni će moći da uživaju i u interaktivnoj tango radionici. Umetničko veče je događaj koji se godinama održava u sklopu „ISWiB-a” i predviđen je za sve koji žele da osete njegovu jedinstvenu energiju i da učestvuju u humanitarnoj akciji.

Pored toga, jedna od najvećih manifestacija jeste Sajam država, koji je juče održan u pivnici „Oblak u pantalonama”. Na njemu je dominiralo šarenilo narodnih nošnji, hrane i pića iz više od 50 zemalja. Svi prisutni imali su priliku da budu deo jedinstvenih kultura sa svih kontinenata – u srcu Beograda. Stranim studentima je na najbolji način dočarana srpska kultura, dok su domaći studenti uživali isprobavajući razne svetski poznate specijalitete – i to sve na jednom mestu. Druženje, odlična hrana i prelepa atmosfera su samo neki od glavnih atributa Međunarodne studentske nedelje u Beogradu.

Defile zastava je tradicionalno jedan od najposećenijih festivalskih događaja – kako među učesnicima, tako i među Beograđanima koji ga prate. Biće održan 21. jula, kada će učesnici „ISWiB-a” prodefilovati užim centrom Beograda, počevši od Trga Nikole Pašića u 16 časova i 45 minuta. Ovaj događaj se smatra za jedan od omiljenih svim učesnicima i njegovo iščekivanje je svake godine kako euforično, tako i nestrpljivo. Svi učesnici će imati priliku da, držeći zastavu svoje zemlje, ponosno prošetaju gradom. U toku osmodnevnog trajanja festivala, a posebno u toku Defilea zastava, Beograd će izgledati kao prava svetska prestonica, s obzirom na to da će se njegovim ulicama vijoriti zastave više od 50 država,

(Fotografije: Međunarodna studentska nedelja u Beogradu; ©ISWiB)

About the author

Adria Daily Magazin

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.