Najave Crna Gora Srbija

“Mač u kamenu” nove generacije, u bioskopima od ovog vikenda

Dugo najavljivani animirani film “Hrabri vitez Trenk”, u četvrtak 22. septembra nakon premijere bioskopu Cineplexx u Delta Citiju u počinje sa prikazivanjem u viseo od 20 bioskopskih dvorana u Srbiji i Crnoj Gori.

Ovo je priča o dečaku Trenku , kome je glas pozajmio Mateja Vukašinović, koji mora da nauči šta su junaštvo i hrabrost pre nego što od siromašnog kmeta na imanju zlog Barona Zlopogledića (Milan Gromilić) izraste u sjajnog viteza pod zaštitom velikog mentora viteza Gvozdena od Debelog ‘lada (Dragan Vujić Vujke).

Film je pun iznenađujućih preokreta koji će sigurno razveseliti publiku i najmlađe naučiti da stvari nisu uvek onakve kakve nam se na prvi pogled učine.

Milan Gromilić je pozajmio glas zlom Baronu Zlopoglediću, noćnoj mori hrabrog Trenka, glavnog junaka ove priče.
„Mislim da je ovo jedna od trajnijih uspomena koje jedan profesionalac u našem poslu može da ostavi potomstvu. Ja sam prvenstveno stava da je ovo odgovoran zadatak, kojim čuvamo naš jezik i tradiciju, posebno na ovakvim filmovima, koji su više od zabave, a da ne pominjem da je bilo neizrecivo zabavno raditi sa Dušicom Novaković, koja je maestralno držala rediteljsku palicu na ovoj sinhronizaciji“ – izjavio je Gromilić povodom svog glumačkog debija.

gromilic-vukasinovic-01-800x533

 

U saradnji sa Dečjim Kulturnim Centrom Beograd, distributerska kuća FAME Solutions za ovu jesen sprema dugo očekivani novi dugometražni Radnja ovog evropskog crtanog filma za koji savremena kritika kaže da je “Mač u kamenu” nove generacije, smeštena je u srednji vek među vitezove, ulične svirače i zmajeve.

Ova dugometražna animacija, čiju režiju potpisuje Anthony Power (animator kultnog animiranog serijala Nindža kornjače), sinhronizovana je u saradnji sa Dečjim Kulturnim Centrom Beograd. Pored polaznika prve škole mjuzikla u DKCB-u Mateje Vukašinovića u ulozi Trenka i Anđelije Milenković u ulozi princeze Tese, ovu sjajnu avanturu za vas su glasovno probudili, Milan Gromilić, Dragan Vujić-Vujke, Milan Caci Mihailović, i mnogi drugi. Režiju sinhronizacije potpisuje Dušica Novaković, glumica Pozorišta na Terazijama i profesor škole mjuzikla u DKCB.

“Oni su jedna sjajna ekipa. Nadarena, vredna i posvećena, i jedva čekam da vidim kako će im se dalje razvijati karijere, a nesumnjivo je da će ih svi imati. Trudili smo se da deca budu deca ali da jezik kojim govore bude književan, srpski. Puno smo radili na suglasnicima”, kaže Novakovićeva, kroz smeh. “Da se čuje svaki glas, jasno i glasno.”

Autorska ekipa koja je radila na sinhronizaciji ovog filma među kojima su Mateja Vukašinović, Milan Gromilić, Dragan Vujić-Vujke, Milan Caci Mihailović, Dušica Novaković, pokloniće se publici nakon projekcije.

Trejler na sledecem linku: https://www.youtube.com/watch?v=2kSuLT1puYs

trenk-01-800x433

 

About the author

Adria Daily Magazin

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Medijski sponzori smo

Oglašavanje

Oglašavanje

Oglašavanje

Oglašavanje

Hvala što nas pratite!