Najave Srbija

Letnji kamp za umetničku igru – Summer Dance Camp Vranje 2017

Institut za umetničku igru organizovaće treći po redu letnji kamp za umetničku igru Summer Dance Camp Vranje 2017. za koji ove godine vlada rekordno interesovanje (preko 60 polaznika).

Tokom deset dana polaznici kampa imaće priliku da se usavrašavaju iz klasičnog baleta i savremene igre i repertoara, i moderne igre, a svoje usavršavanje će demonstrirati u okviru Gala koncerta u Domu vojske u Vranju 10. jula.

Seminar će voditi eminentni pedagozi iz klasičnog baleta Bahram M. Juldašev (Slovačka/Rusija) i Lidija Pavlović (Srbija), i iz savremene igre Isidora Stanišić (Srbija), Tomek Pomersbah (Poljska) i Ema Janković (Hrvatska).

Summer Dance Camp Vranje tokom prošle dve godine ugostio je blizu 100 polaznika, a veliki broj učenika baletskih škola, plesnih klubova i profesionalnih igrača svake godine se vraća.

Tradicionalni Gala koncert u okviru kojeg se demonstrira stečeno znanje, održava se se poslednjeg dana kampa, a ove godine 10. jula s početkom u 21 čas biće izveden treći po redu Gala koncert u Domu vojske Vranje.

Program Gala koncerta je sastavljen od varijacija iz baleta Labudovo jezero, Uspavana lepotica, Don Kihot, Pahita, kao i delova iz savremene igre u koreografijama Isidore Stanišić, Tomeka Pomersbaha i Eme Janković.

Nakon završenog desetodnevnog kampa polaznici dobijaju sertifikat Instituta za umetničku igru s potpisima svih predavača.

Summer Dance camp Vranje 2017. su podržali Ministarstvo kulture i informisanja, Fakultet za inženjerski menadžment u Vranju, grad Vranje i Dom učenika srednjih škola Vranje.

About the author

Snežana Subotić

Zaljubljenik u PR, organizaciju događaja, TED/TEDx konferencije, psihologiju, kulturu, novinarstvo... Realni optimista sa stavom.

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.