Muzika Najave Srbija

Lena Kovacevic predstavlja Srbiju nastupom na DUBAI EXPO 15. i 16. oktobra

Lena Kovacevic, fotograf Irina Duplevskaja, propr.rs

Lena Kovačević, nakon uspešne koncertne sezone u Srbiji i regionu, održaće dva ekskluzivna nastupa na Dubai Expo 2020 u okviru paviljona Srbije, i to  15. i 16.oktobra, čime će zajedno sa pijanistom Srđanom Tanaskovićem izvesti program koji nosi naziv „East and West Connect“.  Lena je kreativni ambasador nacionalne platforme Serbia Creates/Srbija Stvara sa kojom sarađuje na koncertnim i muzičkim projektima koji uvek nose nešto posebno, baš kao i nastup koji će se održati u Dubaiju.

Lena Kovacevic, fotograf Irina Duplevskaja, propr.rs

Centralna tema nastupa  biće povezivanje određenih karakteristika muzike Istoka, Balkana, tradicije i duhovnosti Srbije i prostora sa kojih Lena dolazi i gde je rasla, kao i elemenata moderne muzike, uticaja koje Lena nosi sa svojih studija u Amsterdamu gde je i diplomirala na Muzičkom konzervatorijumu. Lenini singlovi u sebi nose fuziju različitih stilova koje ona i njeni muzičari brižno neguju, od džez i pop muzike do tradicionalnih zvukova i ukrasa Balkana.

Lena je izjavila da je velika čast pričati i svedočiti u svetu o ljubavi prema svojoj zemlji ali i pričati kroz muziku o zvuku, o negovanju tradicije i modernog i povezivanju sa ljudima širom sveta. 

Lena Kovacevic, fotograf Irina Duplevskaja, propr.rs

Svetska izložba Expo 2020 traje od 01. oktobra 2021. do 31. marta 2022. godine i okupiće rekordne 192 zemlje sveta i preko 25 miliona učesnika.

Lena će svoje utiske iz Dubaija postavljati na svom Instagram nalogu https://www.instagram.com/lenakovacevic_official/ 

Izvor i odgovornost objave: www.propr.rs

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.