Najave Srbija

Lajko Feliks pred beogradskom publikom 12. juna u Barutani

Jedna od najvećih zvezda etno i world music zvuka sa ovih prostora, Lajko Feliks, nastupa 12. juna u Barutani. Poznati violinista i kompozitor ovoga puta će pred beogradskom publikom svirati u trio formaciji zajedno sa Brasnjo Antalom (viola) i Szabo Csoban Gergőm (bas).

„Vojvođanski Paganini” ili „Đavolji violinista” kako često nazivaju ovog virtuoza  na violini i citri, za svoj muzički stil kaže:

“Moja muzika bazirana je suštinski na senzitivnosti mog instrumenta, i imam svoj način improvizacije i komponovanja. Ne pravim razliku između muzičkih stilova i trendova, već sviram folk, klasiku, rok, bluz, džez kao i improvizovane meodije”.

Lajko Feliks nastupao je sa brojnim svetskim imenima i vrsnim muzičarima poput Aleksandra Balaneskua i Bobana Markovića, a svojim prepoznatljivim muzičkim izrazom osvojio je srca publike širom sveta, od Tokija, Amsterdama, Berlina do Talina i Njujorka.

Najnoviji veliki uspeh Lajko Feliks postigao je ovog meseca, na Međunarodnom takmičenju tekstopisaca i kompozitora (International Songwritng Competition) osvojivši 2. mesto u kategoriji muzički video za svoj novi spot „A Madarnak“ („Za pticu“). Članovi žirija na ovom značajnom međunarodnom takmičenju su velika svetska imena muzičke industrije, kao što su Tom Vejts, Femi Kuti i mnogi drugi.

Pred beogradskom publikom Lajko Feliks poslednji put je održao veliki koncert pre dve i po godine na Belefu, pa će nastup u Barutani biti idealna prilika za ponovno uživanje u jedinstvenom etno zvuku.

Karte su u pretprodaji na svim Eventim Serbia i GIGS TIX prodajnim mestima.

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.