Najave Srbija

Ksenija Čumi, digitalna influenserka u oblasti visoke mode, jedna od govornica na Spark.me 2018

Organizacioni tim Spark.me, jedne od najvećih marketinških konferencija u Jugoistočnoj Evropi, koja se održava 26. i 27. maja u Budvi (uz seriju specijalizovanih radionica zakazanih za 25. maj) i čiji je generalni sponzor m:tel, je objavio ime nove govornice na Spark.me 2018 konferenciji. U pitanju je Ksenija Čumi (Xenia Tchoumi), digitalna influenserka u oblasti visoke mode sa preko 7 miliona pratilaca na društvenim mrežama, internet preduzetnica i govornica koja živi u Londonu.

Čumi je Švajcarkinja ruskog porekla koja govori šest jezika – italijanski, ruski, engleski, nemački, francuski i španski. Nakon što je diplomirala ekonomiju, odbila je, zbog svog preduzetničkog duha, ponudu za posao u
investicionoj banci J.P. Morgan i odlučila je da nastavi da razvija svoj internet časopis, Chicoverdose.

Čumi je digitalna ambasadorka i sarađivala je sa brendovima kao što su Ferragamo, IWC, Bulgari, American Express, Rolls Royce, Tod’s, Hogan, Tom Ford, Vodafone, Sky i Huawei. Redovno snima modne editorijale za časopise kao što su L’Officiel, Vanity Fair i Elle. Nedavno je održala tri inspirativna TEDx govora, a govorila je i u Ujedinjenim nacijama. Čumi ima 6 miliona pratilaca na Facebooku i 1,3 miliona na Instagramu.

Organizatori konferencije Spark.me su ranije objavili imena deset ovogodišnjih govornika. U pitanju su: Mark W. Schaefer (jedan od vodećih svetskih stratega u oblasti marketinga na društvenim medijima koji svoje znanje i iskustvo deli na jednom od pet najposećenijih marketinških blogova na svetu – {grow}), Mike Massimino (bivši astronaut NASA, profesor na Univerzitetu Kolumbija, poznato televizijsko lice koje se šest puta pojavio u popularnoj humorističkoj TV seriji “Štreberi” (The Big Bang Theory) i autor bestselera), Denise Lee Yohn (ekspertkinja u oblasti brendinga, konsultantkinja i autorka nekoliko bestselera), Itay Talgam (prvi je izraelski dirigent koji je nastupao sa Filharmonijom iz Sankt Peterburga, trener liderstva i TED govornik čiji govor ima više od tri miliona pregleda na internetu), Boyd Multerer (bivši glavni inženjer za Xbox igračku konzolu, koji je osnovao Xbox Live i XNA servise), Dhiraj Mukherjee (suosnivač Shazama, aplikacije koju je Apple kupio za 400 miliona dolara 2017. godine), Dave Birss (osnivač digitalne marketinške konsultantske kuće čiji su klijenti Google, BBC, ESI Media, Sky i The Drum, a ranije kreativni direktor OgilvyOne, Poke i McCann Worldgroup), Kerry O’Shea Gorgone (direktorka strategije u MarketingProfsu, vodećem izvoru informacija za više od 600.000 marketinških profesionalaca širom sveta, i voditeljka Marketing Smarts podcasta), Jon Burkhart (nagrađivani predavač, specijalista za oblast marketinga sadržajem i koautor knjige „Newsjacking: The Urgent Genius of Real-time Advertising“) i Matt Desmier (strateg koji pomaže brendovima i organizacijama da postanu svetski poznati, povećaju broj kupaca i razviju proizvode za 21. vijek). U narednom periodu će biti objavljena imena ostalih govornika na konferenciji.

Karte za konferenciju Spark.me 2018 se mogu kupiti na zvaničnom sajtu konferencije.

About the author

Avatar

Snežana Subotić

Zaljubljenik u PR, organizaciju događaja, TED/TEDx konferencije, psihologiju, kulturu, novinarstvo... Realni optimista sa stavom.

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.