Najave Srbija

Koncertni spektakl „Indexi i prijatelji“

Koncertni spektakl „Indexi i prijatelji “, ponovno se vraća na pozornicu beogradskog Sava centra  21.marta.

Inicijator projekta i producent koncerata , Tomislav Kašljević, ponovno okuplja muzičare, nekadašnje članove Indexa, nastavljajući koncertnu tradiciju koja traje i obnavlja se iz godine u godinu još od 2007, uz uvek rasprodane dvorane i bezvremenske pesme Indexa koje obožavaju sve generacije publike.  Ovo je još jedan koncert posvećen legendama! Od samog početka, okupljamo se da ovim koncertima odamo počast velikoj grupi, a uvek smo u mislima s preminulim članovima Indexa Davorinom Popovićem, Bodom Kovačevićem, Đorđem Kisićem, Đorđem Novkovićem i Encom Lesićem. Čast mi je što je CD koji je snimljen na jednom od proteklih koncerata Indexi i prijatelji, nagrađen Porinom, najvećom hrvatskom muzičkom nagradom” izjavio je producent Tomislav Kašljević.

Indexi i prijatelji plakat

Ove će godine u postavi Indexa ponovo svirati nekadašnji članovi IndexaFadil Redžić, (bas gitara), Ranko Rihtman, Neno Jurin i Kornelije Kovač (klavijature), Peco Petej i Miroslav Šaranović (bubnjevi) i Muris Varajić (solo gitara).  

Pesme Indexa „Da sam ja netko“, „Sanjam“, „Bacila je sve niz rijeku“, „Sve ove godine“, „Svijet u kojem živim“, „U jednim plavim očima“, „Plima“ i mnoge druge, pevaće vrhunski pevači s naših prostora – Željko Bebek, Dado Topić, Massimo, Hari Mata Hari, Halid Bešlić, Goran Karan, Aleksandra Kovač, Boris Novković, Loša, Aki Rahimovski,  Branko Đurić Đuro, Amel Ćurić….

Nostalgično i emotivno muzičko putovanje uz autentični zvuk Indexa, uz muziciranje nekadašnjih članova Indexa, te veliko muzičko i kulturno nasleđe jedne od najznačnijih grupa naših prostora koja je osnovana u Sarajevu davne 1962., svaki koncert u okviru projekta „Indexi i prijatelji“  čini izuzetnim muzičkim doživljajem za koji se uvek traži karta više!

ŽELJKO BEBEK :

Indexi su kultni sarajevski band … bili su uspešni i pre nego smo mi, ostali i pomislili da ćemo se baviti muzikom profesionalno … njihov uspjeh budio je maštu svih muzičara da se može napraviti karijera … imali su lepe pesme, svirali su perfektno, pa su uz neponovljivog Davorina ostavili duboki trag … svi članovi grupe, bili su sjajni instrumentalisti … ja sam bio najbliži sa Fadilom Redžićem, za koga smatram da je i danas najbolji basista.

Massimo i Indexi

Indexi su pisali muzičku istoriju naših prostora. To je takav bend koji se i dalje voli. Vole ga I  oni  koji su odrastali uz njihove pesme, ali i  današnji tinejdžeri, što najbolje pokazuju ovi tradicionalni koncerti Indexima u čast koji su uviek rasprodani. Čast mi je što sam deo te priče. “

ALEKSANDRA KOVAČ :

Muzika grupe Indexi me vraća u vreme stare Jugoslavije, kada je bilo bitno komponovati progresivnu kvalitetnu muziku, sa idejom, koja ide u korak sa svetskim standardima. Lično sam vezana za ovu grupu jer je moj otac Kornelije bio član Indexa od 1967. do 1968.godine. Iako je u toj grupi boravio kratko, napisao je pesme kao sto su „Ako jednom budeš sama“ koja je ujedno i moja omiljena. Kvalitet uvek opstaje i drago mi je što Indexi i njihova muzika imaju svoju vernu publiku. Radujem se jer ću pevati kompoziciju „Jutro će promijeniti sve“ iz davne 1968.godine, koju su Indexi izveli na Opatijskom festivalu te godine i osvojili treću nagradu, ali i „Budi kao more“. Nadam se da će publika uživati u mojoj interpretaciji ovih legendarnih pesama!

MASSIMO

„Kroz Indexe, a ne kroz grupu Pink Floyd, sam prvi put otkrio što je to konceptualni album. Album „Modra rijeka“ sa recitacijama Filipa Šovagovića je na mene ostavio duboku brazdu emocija koja traje i dan danas. Kada se prisustvuje koncertu posvećenom Indexima tek tada se shvati koliko su dobrih pesama Slobodan Kovačević, Davorin i ostali, napravili. Kad god imam priliku pevati nešto od Indexa, ne propuštam je.“

AMEL ĆURIĆ

„O grupi Indexi mogu reći sve samo najpozitivnije. Oni su prvi počeli eksperimentisati sa muzikom, muzikom koja spaja nespojivo. Njihov poseban muzički izražaj, niko nikada neće nadmašiti. Svojom jedinstvenošću ostavili su neizbrisivi trag na regionalnog muzičkoj sceni.

Polaskan sam i oduševljen pozivom organizatora i hvala vam što ste mi omogućili biti deo ovakve priče i ove turneje. Velika mi je čast učestvovati u ovom projektu. Svakako želim dati  svoj doprinos i barem na kratko osetiti kaki je biti deo „Indexa“.“ izjavio je oduševljeni Amel Ćurić, poslednji pobednik  X faktora.

Karte su u prodaji:

Beograd, cene: 1800/2100/2400/2700 dinara

Prodajna mesta: blagajna Sava Centra, Eventim.rs

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.