Najave Bosna i Hercegovina Crna Gora Hrvatska Severna Makedonija Slovenija Srbija

Koncerti Radeta Šerbedžije u Novom Sadu i Beogradu

Rade Šerbedžija će sa svojim orkestrom „Zapadni kolodvor“ održati koncert 26.decembra u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu. Dan kasnije 27. decembra publika će imati priliku da ga sluša u Sava Centru u Beogradu.

Koncerti pod nazivom „Uzalud je budim“ uveliko se pripremaju, a Rade obećava večeri pune muzike,romantičnih stihova i šarma. Očekuju se gosti iz sveta filma i muzike.

Ulaznice za beogradski koncert se mogu nabaviti na blagajnama Sava Centra i prodajnim mestima DD Tickets. Za koncert u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu ulaznice se mogu nabaviti na blagajni Srpskog narodnog pozorišta i prodajnim mestima Gigstix-a. Oba koncerta počinju u 20 časova!

Rade Šerbedžija rođen je 1947 godine. Na Akademiji za pozorište i film u Zagrebu diplomirao je 1969. godine, a odmah potom dobija angažman u pozorištu. Nadaren, posebne glumačke tehnike, i temperamenta, sugestivan, izuzetne dikcije, biva zapažen kao izvanredan glumac koji sa lakoćom izvodi kako fizički najteže scene u pozorištu (uloge u Hamletu, Ričardu trećem….), tako i uloge kojim osvaja publiku glumeći u filmovima koji obrađuju ratne, kao i savremene teme. Jedan je od najbolјih i najpopularnijih naših jugoslovenskh glumaca koji je izgradio internacinalnu karijeru glumeći u raznim filmskim žanrovima i pozitivne i negativne likove. Objavio je zbirke pesama „Promjenlјivi„ i „Crno,crveno“. Snimio je zavidan broj muzičkih albuma, kako studijskih, tako i albuma uživo. Neki od najpoznatijih su:„Ne daj se Ines“,“Ponekad dolazim, ponekad odlazim“, „Orihi orihi“, „Imam pjesmu za tebe“, „Rade Šerbedžija i Zapadni kolodvor“.

About the author

Adria Daily Magazin

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.