Najave Srbija

Koncert sastava Vampiri – dvorana Apolo Pančevo

Obaveštavamo vas da će se u subotu, 14. maja u 22 časa u dvorani “Apolo” Doma omladine Pančevo održati dugo očekivani koncert sastava Vampiri. Cena karte u pretprodaji iznosi 500 RSD, dok će na dan kocerta iznositi 600 RSD.

Više o izvođaču:

Vampiri su dobili medijsku pažnju 1990. godine, iako je grupa osnovana 1987. godine. Prvi veći nastup grupa je imala u Sava centru, kao predgrupa sastavu Vaya Con Dios. Svojom interpretacijom doo wap muzike, zvukom pedesetih, specifičnim imidžom i nastupom, grupa je vrlo brzo postala popularna, posebno kod tinejdžerki.

Vampiri

Debi album ,,Rama lama ding dong“ iz 1991. godine, publika je veoma brzo prihvatila. Naslovna pesma albuma je obrada hita grupe Edsels. Grupa je pobedila na MESAM-u 1991. godine sa pesmom ,,Meni njena ljubav treba”. Radili su muziku za film ,,Mi nismo andjeli” 1993. godine, a četiri pesme iz filma su objavljene na trećem albumu ,,Be-be”. Sa pesmom ,,Ding ding dong” su učestvovali na izboru za predstavnika Jugoslavije na Evroviziji i osvojili drugo mesto iza Ekstra Nene. 1995. godine deo članova Vampira sa bivšim članovima grupe U škripcu osnuju grupu Familija. Okrnjena prvobitna postava Vampira iste godine snima album ,,Plavi grad”. Sa albuma su se izdvojile pesme ,,Plavi grad”, ,,Neću” i ,,Ona i ja”. Krajem 1997. godine Vampiri objavljuju album ,,Monkey food”. Nove pesme su pored zvuka pedesetih donele i dosta melodija drugih žanrova.

Albumi grupe Vampiri

,,Rama lama ding dong“ (PGP RTB 1991.)

,,Tačno u ponoć” (PGP RTB 1991.)

,,Be-be“ (ZAM 1993.)

,,Plavi grad“ (PGP RTB 1995.)

,,Monkey Food“ (Komuna 1997.)

About the author

Adria Daily Magazin

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.