Najave Srbija

Koncert flaute i klarineta u „Guarneriusu“

U petak 10. juna sa početkom u 20 časova, na sedmom koncertu u okviru 5. ciklusa predstavljanja mladih muzičkih talenata u Centru lepih umetnosti „Guarnerius“, nastupiće Minja Marčetić na flauti uz klavirsku pratnju Dragane Raić, kao i Gabor Henjel na klarinetu uz klavirsku pratnju Antonele Grgin. Na programu će biti dela Baha, Tafanela, Solera i Stravinskog a ulaz na koncert je besplatan. Zahvaljujući kompaniji Nelt, više od 50 studenata Fakulteta muzičkih umetnosti u Beogradu u prethodne četiri sezone koncerata je imalo priliku da predstavi svoja umeća i muzička a novim, petim ciklusom se ta tradicija nastavlja.

Kroz saradnju biznisa i kulture, Nelt nastavlja da promoviše i podržava muzički nadarene akademce što je jedna u nizu aktivnosti i projekata, usmerenih na mlade talente i njihov potencijal, koje Nelt sprovodi u okviru svog društveno odgovornog poslovanja.

Gabor Henjel nastupiće na klarinetu

Minja Marčetić je kao student generacije završila master studije na Fakultetu muzičkih umetnosti u Beogradu u klasi vanrednog profesora Miomira Simonovića a trenutno je na prvoj godini doktorskih studija. Višestruko je nagrađivana u zemlji i inostranstvu. Gabor Henjel je student Fakultet muzičkih umetnosti u klasi profesora Ognjena Popovića a njegovi nastupi su poneli niz priznanja na domaćim i međunarodnim takmičenjima.

 

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.