Najave Srbija

Kolja i Grobovlasnici ovog puta u letnjem Bitefartcafeu

Kolja i Grobovlasnici se vraćaju u Beograd, kako bi nastupili 9. Juna (22:00) u magičnom prostoru letnje scene kluba Bitefartcafe, na Kalemegdanskoj tvrđavi, gde se susreću istorija i muzika. Frontmen Nikola Pejaković-Kolja i članovi benda Grobovlasnici, već su uspešno pohodili „zimski“ Bitefartcafe prošle godine, a sad je vreme za letnji ambijent.

„Sviramo, opet, u  Bitefartcafeu. Ali, na letnjoj sceni, takozvanoj Samer Stejdž, na Kalemegdanu 9. juna. Imaćemo i par proba pre toga, mislim, zbog Pančevca (klavijaturista Ivan Aleksijević). Ne zbog nas ostalih, on ne zna sve akorde… Vidimo se na Kalemegdanu“, poručuje Nikola Pejaković-Kolja.

Poznat kao glumac i režiser, ali pre svega scenarista filmova i serija kao što su „Lepa sela lepo gore“ i „Vratiće se rode“, Pejaković je i kantautor koji iza sebe ima albume „Mama, nemoj plakati“ (2002), „Kolja“ (2009) i „Grobovlasnici“ (2013), i andergraund hitove „Sjeo sam za švedski sto“, „B.J. Blues“, „Užički heroin“, „Eto, udade se ti za konja“, „Mladoženja“, „Moram biti jak“… Nakon „poročnih“ hitova kao što su „Sjeo sam za švedski sto“ i „B.J. Blues“ sa prvenca, Pejaković je životna iskustva nastavio pretakati u pesme poput „Haljinice boje lila“ i „Eto, udade se ti za konja“ na podjednako provokativnom drugom albumu „Kolja“ (2009). Sa romantično intoniranim i „pročišćujućim“ trećim albumom „Grobovlasnici“ (2013) iza sebe, Kolja i njegov bend se tek sada osećaju spremnim za prvi susret sa publikom uživo na koncertu.

„Nekako se sve složilo. Sazrelo. I muzika i bend. I, verujem, publika. Sada imaju tri albuma ispred sebe i mogu da stvore jasniju sliku na čiji koncert dolaze i šta mogu da očekuju. I nama je jasnije šta sviramo i koji nam je cilj. A cilj je da sviramo dok god ne postanemo pravi, katastarski i gruntovno, grobovlasnici. Poslije toga, vidjećemo…“, kaže Pejaković.

Grobovlasnike čine gitarista Voja Aralica, bubnjar Deki Momčilović, klavijaturista Ivan Aleksijević-Pančevac, basista Nikola Usanović i na akustičnoj gitari Dado Gajić, ili kako to Kolja objašnjava „ljudi koji su bili okosnica, stub muzike koju smo radili godinama i jedna respektabilna ekipa sa kojom je čast svirati i biti na sceni“.

Kako bi Pejaković opisao muziku koju svira sa Grobovlasnicima? „Kako god okreneš, to je bluz“.

Prodajna mesta:

Bitefartcafe, Mitropolita Petra 8 (radnim danima od 10 – 17 časova)

www.eventim.rs

www.ddtickets.rs

Sve win win prodavnice u Srbiji

Ulaz na koncert od 21:00h, početak koncerta 22h.

Karte su za stajanje, za rezervaciju mesta pozvati 063.594.294 i 063.594.054

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.