Najave Pozorišta Srbija

„Ko to tamo peva“ 11 godina na „Velikoj sceni“ u Beogradu

U sklopu repertoara nove sezone Narodnog pozorišta u Beogradu, ponovo će biti izvedena čuvena baletska predstavaKo to tamo peva„. Ova baletska igra izvodi se već 11 godina, a do sada je imala preko 150 izvođenja.

Baletska predstava „Ko to tamo pevapremijerno je odigrana 22. decembra 2014. godine na „Velikoj sceni“ Narodnog pozorišta u Beogradu. Nastala je po ideji tadašnjeg upravnika ovog pozorišta, glumca Ljubivoja Tadića. Inspirisana je scenarijom istoimenog kultnog filma Dušana Kovačevića (film je režirao Slobodan Šijan).

Balet je podeljen na pet dela: „Autobus„, „Vojska„, „Svadba – žene„, „Sahrana„, „Smrt„, „Anđeo„. Igraju: Aleksandar Ilić, Miloš Kecman, Aleksa Jelić, Igor Pastor, Milan Rus, Dalija Imanić, Nada Stamatović (postava baletskih igrača je malo izmenjena u odnosu na originalnu). Koreograf i reditelj ove baletske igre je Staša Zurovac, a muziku je komponovao Vojislav Voki Kostić.

Staša Zurovac je hrvatski koreograf i igrač, solista Baletskog Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu. Dobitnik je mnogih nagrada, a neke od njih su: dve nagrade „Oskar Harmoš“ (za najbolje muške uloge u baletima za sezonu 1995/1996, i za ulogu Mandarina u baletskoj predstavi „Čudesni mandarin“, za sezonu 2000/2001), „Prva Nagrada“ i „Nagrada Publike“ na petom beogradskom Festivalu koreografskih minijatura (za baletsku predstavu „San zaručnice“, u maju 2001)… Kao igrač gostovao je u Portugalu, Italiji, Holandiji, Češkoj, Mađarskoj, Austriji, Sloveniji, Makedoniji, Turskoj, Americi i Brazilu.

Vojislav Voki Kostić je srpski kompozitor. Komponovao je muziku za: filmove, pozorišne predstave, TV serije i filmove, radio drame. Takođe, komponovao je samostalna dela ozbiljne muzike, kao i oko 2.000 pesama i balada. Više puta je odlikovan i nagrađivan u zemlji i inostranstvu.

Balet „Ko to tamo peva“ bio je gost na mnogim inostranim scenama, a interesovanje publike ni danas ne jenjava. Takođe, balet je bio prikazan u zabavnom delu „Pesme Evrovizije2008. godine (održana u Beogradu).

Ko to tamo peva“ biće ponovo izveden 15. oktobra 2015. godine u 19.30 na „Velikoj sceni“ Narodnog pozorišta u Beogradu. Karte možete kupiti na biletarnici ovog pozorišta. po ceni od 500 i 800 dinara.

Pogledajte inserte iz predstave:

 

About the author

Nikola Stojanović

Nikola Stojanović

UREDNIK za Srbiju | Adria Daily magazin | Njegove tri najveće ljubavi u umetnosti jesu: gluma, pisanje i novinarstvo. Smatra da je kreativnost osnova kulture i umetnosti, odnosno multimedije – bez kojih je život besmislen! | Redovni je član Udruženja novinara Srbije (UNS) i Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS).

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.