Najave Bosna i Hercegovina Crna Gora Hrvatska Severna Makedonija Slovenija Srbija

Kamran Elahijan, treći ključni govornik ovogodišnje Spark.me konferencije

Kamran Elahijan (Kamran Elahian), globalni investitor u kompanije iz tehnološke industrije, osnivač deset visokotehnoloških biznisa i filantrop je treći ključni govornik Spark.me konferencije, potvrđuje organizacioni tim. U ponedeljak će početi okupljanje učesnika konferencije koja predstavlja jednu od najznačajnijih i najposećenijih marketing konferencije u Jugoistočnoj Evropi i šire. Spark.me će se održati 29. i 30. maja, u hotelu Mediteran, u Budvi.

Elahijan na Spark.me donosi više od tri decenije iskustva u vođenju visokotehnoloških kompanija, a smatra se i veteranom Silicijumske doline. Tokom svog radnog veka osnovao je 10 kompanija, od kojih su tri propale dok su preostale ostvarile ukupnu tržišnu vrednost više od 8 milijardi američkih dolara. Elahijan je trenutno na poziciji predsednika i suosnivača međunarodnog tehnološki orjentisanog investicionog fonda koji ulaže u neke od tehnološki najnaprednijih kompanija iz SAD-a, Japana, Kine, Izraela, Indije i Singapura.

Kao posvećeni filantrop, Elahijan veruje da su moderne informacione i telekomunikacione tehnologije ključne u neutralisanju barijera između nacija i prevazilaženju društvenih i političkih različitosti između ljudi. Ova vizija je 1996. godine podstakla osnivanje Schools-Online, dobrotvorne organizacije koja sad čini deo globalne humanitarne organizacije Relief International, a koja radi na uvođenju interneta u škole više od 36 nerazvijenih zemalja sveta. Elahijan, takođe, sarađuje sa vladama različitih zemalja kako bi im pomogao u tranziciji iz ekonomija zavisnih od potrošnje fosilnih goriva u inovativne i održive ekonomije.

Elahijan je na poziciji predsednika savetodavnog odbora Global Venture Alliance (transnacionalne holding kompanije, osnovane sa ciljem da identifikuje i reši globalne izazove 21. veka), globalnog savetnika za ekonomiju inovacija u 500 Startups (jedne od najpoznatijih venčr kapital kompanija i startup akceleratora sa sedištem u Silicijumskoj dolini), mentor osnivač organizacije Unreasonable Institute (mreže startap akceleratora koja za cilj ima da osnaži preduzetnike ka kreiranju rešenja za neke od najvećih problema sveta) i savetnik odbora osnivača Harbour.Space Univerziteta.

Organizatori Spark.me su do sad objavili imena devet ovogodišnjih govornika: Rory Sutherland, potpredsednik Ogilvy & Mather UK, globalne advertajzing i marketinške agencije sa sedištem u Londonu, Heather B. Armstrong, najpoznatija svetska blogerka iz oblasti roditeljstva sa preko 1,5 miliona pratilaca na Tviteru i autorka bestselera časopisa New York Times, Jason Romeyko, bivši kreativni direktor Saatchi & Saatchi i dobitnik brojnih svetskih priznanja najvišeg nivoa iz oblasti marketinga i advertajzinga, Virdžinija Salas Kastiljo, izvršna direktorka konsultantske kuće Ginicanbreathe, i jedan od pet vodećih stručnjaka za poslovnu upotrebu Snapchata na svetu, Piter Kim, potpredsednik odeljenja za angažman digitalnih korisnika u okviru LEGO grupacije, najvećeg prodavca igračaka na svetu, Aza Raskin, serijski preduzetnik i jedan od najuticajnijih dizajnera korisničkog interfejsa na svetu, Sharad Sagar, društveni preduzetnik iz Indije koji se nalazi na listi časopisa Forbs “30 uspješnih ljudi mlađih od 30 godina”, Rob Fitzpatrick, serijski preduzetnik i autor međunarodno priznate knjige za preduzetnike “The Mom Test“ i Jon Burkhart, specijalista za oblast marketinga sadržajem (content strategist), koji dolazi iz Londona.

U narednih šest dana do konferencije biće objavljena imena svih govornika na konferenciji.

Karte za konferenciju Spark.me se mogu kupiti na zvaničnom sajtu konferencije www.spark.me.

About the author

Snežana Subotić

Zaljubljenik u PR, organizaciju događaja, TED/TEDx konferencije, psihologiju, kulturu, novinarstvo... Realni optimista sa stavom.

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.