Najave Pozorišta Srbija

Kabare „Cimet i vanila“ ponovo na repertoaru

Ako želite da saznate kako ljubav, strast i čežnja izgledaju iz ugla tri žene, ako želite da saznate njihove intrigantne priče ispričane na osnovu različitih ljubavnih iskustava, onda je hit predstavaCimet i vanilakao stvorena za vas.

Kroz ovu predstavu kabaretskog karaktera, moći ćete da uživate u živom izvođenju 30-ak najvećih hitova 50-ih, 60-ih i 70-ih godina prošlog veka. Neke od evergrin pesama koju su našle svoje mesto u ovoj predstavi su: „Ljubav i moda“ (iz filma „Ljubav i moda„, 1960, pevao Vlastimir Đuza Stojiljković), „Ta tvoja mund harmonika“ (iz filma „Balkan ekspres„, 1983, pevali Olivera Marković i Bora Todorović), „Mansarda, mali stan“ (pevaju razni izvođači – Anica Zubović, Vera Svoboda, Žarko Dančuo), „Za mene je sreća“ (1995, pevaju Gabi Novak i Radojka Šverko), „Bikini sa žutim tačkicama“ (1962, peva Ljiljana Petrović), „Moj dečko lilihip“ (1965, peva Ljiljana Petrović), „Priča jedne ljubavi (Historia de un Amor)“ (1962, peva Lola Novaković), „Počnimo ljubav iz početka“ (1976, peva Beti Đorđević), „Baj, baj, baj“ (1980, peva Bisera Veletanlić)…

Igraju: Vesna Stankovć, Snežana Jeremić i Vanja Milačić (u originalnoj postavi: Vesna Stanković, Dušica Novaković i Milena Vasić). Klavir: Nenad Paunović. Predstava je autorski projekat Vesne Stanković.

Vesna Stanković je srpska glumica i rediteljka. Zaposlena je u Jugoslovenskom dramskom pozorištu (od 2000. godine). Pored glume i režije, bavi se pisanjem pozorišnih dela i pedagoškim radom. Sa prof. dr Milovanom Zdravković osnovala je 1999. godine „Teatar Balkan Novi Pokret“, sa kojim je učestvovala na mnogim međunarodnim pozorišnim festivalima, gde je dobila brojna priznanja (u Engleskoj, Italiji, Turskoj, Grčkoj, Moldaviji, Albaniji, Bugarskoj, Sloveniji…). Kao glumica i autor pozorišnih dela dobila je mnoge nagrade i priznanja, a neke od njih su: tri „Zlatne kolajne“ na Festivalu monodrame i pantomime u Zemunu (za najbolju monodramu), Nagrada za najbolju glumicu Radio Beograda (2010), Nagrada za najbolju glumicu na Festivalu malih scena u Sarajevu…

Cimet i vanila“ je premijerno izvedena na sceni Pozorišta na Terazijama (26. marta 2014. godine), a biće ponovo odigrana 15. oktobra 2015. godine u 20 časova u Velikoj sali „Akademije 28“, u Beogradu. Karte možete kupiti na biletarnici ovog pozorišta. po ceni od 800 dinara.

Pogledajte insert iz predstave:

 

About the author

Nikola Stojanović

UREDNIK za Srbiju | Adria Daily magazin | Njegove tri najveće ljubavi u umetnosti jesu: gluma, pisanje i novinarstvo. Smatra da je kreativnost osnova kulture i umetnosti, odnosno multimedije – bez kojih je život besmislen! | Redovni je član Udruženja novinara Srbije (UNS) i Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS).

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.