Najave Bosna i Hercegovina Crna Gora Hrvatska Severna Makedonija Slovenija Srbija

Jedna od najtraženijih portugalskih diva stiže u Beograd!

Cristina Branco nastupa u sklopu Musicology Barcaffè Sessions 25. i 26. oktobra. Jedna od vodećih portugalskih diva fado muzike, Cristina Branco, nastupaće u sklopu koncertnog serijala Musicology Barcaffè Sessions, 25. i 26. oktobra u prostoru Novi Bitefartcafe, na adresi Mitropolita Petra 8.

cristina-branco-2Cristina Branco je kao tinejdžerka slušala Billie Holiday, Janis Joplin, Joni Mitchell, pre nego što je od dede za 18. rođendan dobila album kraljice fada Amalie Rodrigues, zbog čije muzike se zaljubila u fado. Ova portugalska diva ipak izlazi iz okvira klasičnog fada, nudeći interesantnu mešavinu osnovnog muzičkog opredeljnja, sa argentinskim tangom, francuskom šansonom, kubanskim bolerom i džez baladama. Cristina unosi inovaciju u jake, konzervativne i tradicionalne korene portugalske muzike. Ona uvek predstavlja impresivan izbor klasika i vanvremenskih pesnika, okružena velikim kompozitorima i muzičarima, sa fascinantnim prenošenjem emocije i energije tokom živog izvođenja. Tokom karijere izdala je više od deset albuma i održala stotine koncerata širom sveta, za koje kažu da su istinski sinonim za uživanje, stil i lepotu. Pojava i rad Cristine Branco zavrednuju posebnu pažnju kao fenomen fado scene, koji se graniči sa prefinjenošću, tradicijom i inovacijom.

cristina-branco-1
I ovaj koncert, kao i sve ostale, ispratiće i ulepšaće ukusom i mirisom savršenog espresa generalni sponzor i partner Barcaffè. Posetioci će još jednom uživati u jedinstvenom spoju umetnosti muzike i kafe. Fado muzika osvaja svojim bogatstvom i punoćom melodije, koja nas vodi u specifičan način uživanja i opuštanja. Uz prefinjeno raspoloženje i ukus savršenog espressa koji odlično pristaje ovoj melodiji, uživanje u ovom spoju biće zagarantovano. Održavanju ovog koncerta je dodatno pomogla kompanija Manpower Group.

Nakon dva koncerta Brand New Heavies i Cristine Branco, u sklopu Musicology Barcaffé Sessions će se predstaviti Jose James, Hindi Zahra, Gregory Porter i Meshell Ndegeocello.

Karte za sve koncerte su u prodaji na svim prodajnim mestima eventim.rs i ddtickets.rs, kao i online.

Za sve dodatne informacije:

Tijana Sekulić – Executive manager festivala, tijana@musicology.rs, 063377483
Marijana Olbina – PR manager festivala, marijana@musicology.rs, 063594294
Nadežda Dimitrijević – PR festivala, info@musicology.rs

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.