Najave Srbija

Jedan od najboljih autorskih džez sastava „Qzama Quartet” nastupiće ponovo u Beogradu

Na Letnjoj sceni Novog „Bitef Art Cafe-a” na Kalemegdanu, 14. juna 2017. od 22 časa, nakon dvogodišnje pauze, nastupiće jedan od najboljih autorskih džez sastava iz Srbije„Qzama Quartet”.

(Fotografija: „Qzama Quartet”)

Publika će imati prilku da uživa u kompozicijama sa njihovog prvog studijskog albuma Portrait in Black and White”, izdat 2016. godine, ali i u fjužn numerama i najnovijim aranžmanima koje „Qzama Quartet” priprema za svoj drugi album. Kompozicije ovog kvarteta skoro nikada nisu u istom maniruzvuk se proteže od mejnstrim džeza i neparnih balkanskih ritmova, pa sve do fjužn fanka.

Mladi virtuozi, koji svojom energijom nikoga ne ostavljaju ravnodušnim, svoje iskustvo stekli su studirajući u inostranstvu, svirajući na brojnim koncertima i snimajući kompozicije sa najeminentnijim muzičarima iz Evrope i Sjedinjenih Američkih Država.

(Fotografija: „Qzama Quartet”, 2014; Filip Bulatović)

Članovi „Qzama Quartet-a” su:

Filip Bulatović – jedan od osnivača ovog benda, kompozitor, producent i pijanista, Luka Ignjatović – kompozitor i jedan od najtalentovanijih džez saksofonista u Srbiji, Predrag Milutinović – jedan od najtalentovanijih mladih bubnjara u Evropi i Pera Krstajićstipendista Muzičkog koledža „Berkli” u Bostonu, gde je nedavno, kao prvi student iz naše zemlje, na zvaničnom „Jutjub” kanalu ovog koledža predstavio svoj projekat „Kaymak”. Takođe, svako od njih ima i zasebne samostalne projekte.

Pogledajte spot projekta „Kaymak” i numere „Space Travel”:

Ulaznice za koncert možete kupiti na samom ulazu.

About the author

Nikola Stojanović

Nikola Stojanović

UREDNIK za Srbiju | Adria Daily magazin | Njegove tri najveće ljubavi u umetnosti jesu: gluma, pisanje i novinarstvo. Smatra da je kreativnost osnova kulture i umetnosti, odnosno multimedije – bez kojih je život besmislen! | Redovni je član Udruženja novinara Srbije (UNS) i Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS).

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.