Najave Srbija

Izložba Roba Vudkoksa u beogradskom Narodnom muzeju

Izložba poznatog modnog i umetničkog fotografa Roba Vudkoksa biće otvorena 7. novembra u Narodnom muzeju u Beogradu. Izložba označava početak kampanje sedamnaestog Beogradskog festivala igre za koji je vizuelni identitet kreirao upravo ovaj američki fotograf.

Vudkoks živi na relaciji Los Anđeles, Njujork i Meksiko Siti. Svoj talent za fotografiju demonstrira sa strašću koja je neupitna i zarazna. Radi za brojne poznate i ekskluzivne modne brendove, potpisao je na stotine stranica različitih modnih časopisa u Severnoj i Južnoj Americi, i izlagao svoje fotografije u 25 svetskih metropola. Takođe, ovaj umetnik često producira projekte koji podižu svest o različitim gorućim društvenim temama, drži radionice i podučava mlade širom sveta.

Foto: Rob Vudkoks
Izvor: Beogradski festival igre

Vudkoks je tokom poslednjih meseci za Beogradski festival igre, koji se naredne godine odvija pod sloganom „Čista senzacija“, pripremio nekoliko zanimljivijih foto instalacija koje će tokom narednih meseci  najavljivati program jednog od najvažnijih evropskih festivala umetničke igre, kako u domaćim, tako i u inostranim medijima. Sama izložba predstavlja kompilaciju radova iz nekoliko različitih faza, ali sa zajedničkom temom koja u fokus stavlja lepotu i posebnost ljudskog tela.

Izložbu fotografija Roba Vudkoksa zajednički pripremaju Beogradski festival igre i Narodni Muzej u Beogradu, a umetnik će boraviti u Beogradu početkom novembra kako bi kreirao nekoliko radova sa mladim igračima iz Srbije i predstavio svoja dela beogradskoj publici.

Foto: Rob Vudkoks
Izvor: Beogradski festival igre

Glavni program 17. Beogradskog festivala igre donosi produkcije iz Francuske, SAD, Kanade, Argentine, Nemačke, Brazila, Belgije, Italije, Holandije, Hrvatske, Izraela i Španije, i to od 21. marta do 12. aprila, 2020 godine. Pored izložbi i majstorskih kurseva, festivalu prethode Dani igre u Kinoteci (januar, 2020. godine), ali i gostovanje prvaka i solista Njujork siti baleta u Novom Sadu i Beogradu (mart, 2020. godine), sa fantastičnim repertoarom Žorža Balanšina, Džeroma Robinsa i Kristofera Vildona. Ulaznice se mogu kupiti na sajtu Beogradskog festivala igre, uz poseban, pretprodajni popust od 20% za sve korisnike Visa kartica.

About the author

Avatar

Snežana Subotić

Zaljubljenik u PR, organizaciju događaja, TED/TEDx konferencije, psihologiju, kulturu, novinarstvo... Realni optimista sa stavom.

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.