Najave Srbija

Izložba fotografija ART(O)PHYSICS

Sa zadovoljstvom vas pozivamo na otvaranje izlozbe fotografija ART(O)PHYSICS u ponedeljak 20.jula 2015. u 18 sati u Galeriji nauke i tehnike SANU (ulaz iz ulice Đure Jaksica 2).

Na svečanom otvaranju će govoriti dopisni član SANU dr Slobodan Milosavljević – predsednik Saveta Galerije nauke i tehnike SANU; dopisni član SANU dr Branislav Jelenković i dr Ljupčo Hadžievski – predsednik Nacionalnog komiteta za obeležavanje Međunarodne godine svetlosti.

Izložba fotografija ART(O)PHYSICS
Izložba fotografija ART(O)PHYSICS

Izložba traje od 20.07.2015. do 31.07.2015.

O IZLOZBI Da li Vas je ikada interesovalo kako Pariz izgleda u infracrvenom? Ili kako se kapljica vode pretvori u raskoš boja? Izložbom ART(o)Physics autori, studenti astrofizike, nastoje da publici približe estetski privlačnu stranu nauke koja često biva zanemarena. Kako autori poseduju naučno obrazovanje, bili su u mogućnosti da razviju nove tehnike fotografisanja i drugačiji pristup svakodnevnim fenomenima, podsećajući nas da ništa nije obično i da se lepota može naći u različitom svetlu. Izložbu će pratiti ambijentalna muzika koju je za ovu prliku komponovao Pavle Popov, а pored toga posetioci će imati priliku da se fotografišu infracrvenom kamerom. Ova izložba je deo Međunarodne godine svetlosti (http://mgs2015.com/), a podržali su je Matematički fakultet, SANU, Banka znanja , Gecko Solutions, Centar za promociju nauke i Aigo d.o.o.

Izložba fotografija ART(O)PHYSICS
Izložba fotografija ART(O)PHYSICS

Kratak opis:

Izložba „ART(o)Physics“ se sastoji od 25 ilustrativnih panela sa naučnim fotografijama čiji su autori studenti astrofizike: Kristijan Obermajer (Christian Obermeier) i Saša Topić, a autor postavke je Vanja Šarković.

U toku trajanja izlozbe ART(o)Physics radno vreme Galerije nauke i tehnike SANU je radnim danima od 12 do 20 sati, a subotom i nedeljom Galerija je – See more at: http://www.zajavnost.info/drustvo/izlozba-fotografija-artophysics-otvaranje-u-ponedeljak-20-jula/#sthash.lREWPq2B.dpuf

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.