Najave Srbija

#IZAZOV2019: Transparentno poslovanje je odgovorno poslovanje!

Jubilarni, peti po redu, regionalni forum komunikacionih lidera – IZAZOV 2019 biće održan 25. i 26. marta u hotelu Hyatt Regency u Beogradu, pod sloganom „Istina ili izazov“. Glavna tema ovogodišnjeg foruma biće transparentno i odgovorno poslovanje, o čemu će govoriti predstavnici najvećih domaćih agencija i kompanija.

Stavove o tome koliko je važna transparentnost tržišta istakli su komunikacijski stručnjaci iz kompanija koje posluju u Srbiji.

Transparentnost je conditio sine qua non uspešne kompanije. Transparentnost je temelj. Osnova. Vaše polazište”, rekao je Nemanja Knežević, direktor Sektora marketinga i razvoja u kompaniji Zlatiborac.

Transparentnost gradi poverenje, eksterno i interno, zato što, kako korisnici, tako i zaposleni danas žele da imaju kontrolu nad onim što kupuju, koriste i na čemu rade”, rekla je Jovana Milićević, Senior Corporate Communications Expert, Vip Mobile.

Jedini pristup da gradite kredibilitet jeste da budete transparentni, bez skrivenih namera, i sa precizno postavljenim granicama poslovnog kodeksa. Tako ćete stići do željenih rezultata ili ćete bar znati na čemu ste”, dodala je Ljiljana Radosavljević, menadžer korporativnih politika i komunikacija kompanije PepsiCo za područje Zapadnog Balkana.

Više nije dovoljno imati samo vrhunski proizvod, već je potrebno potrošačima ponuditi i dodanu vrednost svakog brenda. Taj vrednosni momenat koji brend sa sobom nosi nije stvar prestiža, već etike”, istakao je Nemanja Brković, menadžer za odnose s javnošću kompanije Bambi.

Transparetno i odgovorno poslovanje za nas znači da smo, pre svega, u svakom trenutku otvoreni, dosledni i precizni u komunikaciji i poslovanju sa zajednicom i sa potrošačima, bez ikakvih zadnjih namera ili skrivenih poruka”, objasnila je Olivera Nikodijević, Brands and Consumer Excellence Director SRB & MNE, Apatinska pivara.

Kompanije imaju vodeću ulogu u složenom lancu vrednosti, s tim u vezi moramo da sagledamo uticaj poslovanja i odgovorno pristupamo svim našim aktivnostima, bilo da je reč o tipičnim bankarskim operacijama ili društvenim inicijativama”, rekla je Nataša Jovanović, direktorka Odeljenja identiteta i komunikacija UniCredit Banke.

Osnov transparentnog i odgovornog poslovanja svake kompanije jeste činjenica da postane svesna važnosti i potrebe sopstvenog uticaja na unapređenje opštih društvenih uslova u kojoj posluje”, rekla je Lejla Dautović Čaić, direktor marketinga Strateškog poslovnog područja Kafa Atlantic Grupe.

Pored transparentnog i odgovornog poslovanja, teme foruma biće i migracija oglašavanja; šta su pored profita drugi motivi zajedničkog nastupa agencija i kompanija na tržištu; merenje efikasnosti kampanja; šta je dovelo do usitnjavanja tržišta i kako će se to odraziti na struku, ali i zašto je ulaganje u lojalnost potrošača zapravo ulaganje u razvoj brenda. Na forumu će se, takođe, govoriti i o etici u poslovanju, kao i zašto bi transparentnost pitch procesa svima donelo benefite.

Poseban segment foruma biće posvećen podsticanju dijaloga između agencija i kompanija, kroz različite tipove interaktivnih radionica, a biće organizovan i teambuilding za učesnike. U okviru radionica, svoje studije slučaja predstaviće, između ostalih, i kompanije Lidl Srbija, Atlantic Grupa – Grand kafa, Knjaz Miloš, Banca Intesa, Belgrade Waterfront, Loreal Adria-Balkan, Apatinska pivara i Vip Mobile.

Kao i prethodnih godina, na forumu IZAZOV 2019 biće predstavljeno i stanje na medijskom i marketinškom tržištu u šest država regiona, kao i najnovije istraživanje stanja struke, koje su zajedno pokrenuli Marketing mreža i istraživačka agencija Smart+ Research.

Forum IZAZOV 2019 podržale su agencije Ovation BBDO, Headline, Degordian, Direct Media United Solutions, DPC Group, Smart+ Research, Reprodukcija, Info Media Group, Propix, Chameleon, Digital Element, mBrainTrain, 365ads, kao i kompanije Vip Mobile, Bambi, Marbo Product, Zlatiborac, Apatinska pivara, Grand kafa, UniCredit Banka i Knjaz Miloš. Zlatni sponzor ovogodišnjeg foruma je I&F McCann Grupa.

Više informacija pronađite na sajtu: www.izazovforum.rs

About the author

Avatar

Snežana Subotić

Zaljubljenik u PR, organizaciju događaja, TED/TEDx konferencije, psihologiju, kulturu, novinarstvo... Realni optimista sa stavom.

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.