Najave Bosna i Hercegovina Crna Gora Hrvatska Severna Makedonija Slovenija Srbija

„Introduction to Nordic Opera and Vocal Music“: Završni koncert u Galeriji KCB-a

Završni koncert radionice „Introduction to Nordic Opera and Vocal Music“ održaće se 31. marta sa početkom u 18 časova u galeriji Kulturnog Centra Beograda – ArtGet (Trg republike 5), u organizaciji kulturno-edukativne fondacije Operosa.

Radionica Introduction to Nordic Opera and Vocal Music trajaće četiri dana i obuhvatiti edukaciju ENOA polaznika od strane švedskog dirigenta Jakoba Hultberga i finske pijanistkinje Sofije Wilkman istraživanjem dela autora kao što su, između ostalih, Hallstrom, Merikanto, Rosenberg, Langaard, Madetoja, Rutavaara, ali i savremeni i romantičarski lid kompozitora kao što su Grig, Nielsen, Stenhammar, Sibelius i Alfven.

„Okupili smo mlade talente, kao i eksperte iz sveta opere i klasične muzike iz cele Evrope i odlučili da beogradskoj publici približimo ovu vrstu muzike kombinujući je sa kulturom nordijskih zemalja“, kaže Jovana Lutovac iz fondacije Operosa.

Završni koncert, kao glavni događaj, zaokružiće čitavu radionicu, a pored koncerta, program će činiti i Okrugli sto radionice gde će pevači Ognjen Milivojša i Marko Ostojić preneti svoja iskustva u vezi sa radom na operskim i horskim produkcijama u nordijskim zemljama.

Operosa je kulturno edukativna fondacija koja se bavi promocijom mladih talenata – operskih pevača i onih koji se bave klasičnom muzikom. Koncert je organizovan u saradnji sa asocijacijom ENOA (Evropska mreža operskih akademija). Posetiće ga i delegacija Ambasade Finske, a uvodni govor održaće zamenica ambasadora, gospođa Paivi Alatalo.

Ulaz je slobodan.

About the author

Adria Daily Magazin

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.